La CUP-PC proposarà mesures per millorar les condicions laborals de les treballadores de la llar


  • Comparteix:

La CUP-PC vol dignificar la feina de les treballadores de la llar / Foto: ACN

La CUP-PC vol dignificar la feina de les treballadores de la llar / Foto: ACN

La CUP-PC demanarà al ple de juliol l'aprovació de mesures per millorar les condicions laborals i vitals de les treballadores de la llar i de les cures. La formació anticapitalista fa propostes en clau local com la creació d'un punt informatiu i d'assessorament en drets laborals adreçats als col·lectius més vulnerables, així com la conscienciació a través de campanyes de sensibilització de la dignificació les feines de la llar.

En la moció, el grup insta l'Ajuntament a promoure la contractació de les treballadores de la llar, ja sigui mitjançant empreses públiques i privades i a elaborar una diagnosi de forma 'participativa i transversal' de la situació del sector.

La portaveu municipal de la CUP-PC, Núria Gibert, demana a l'Ajuntament implicació en el tema.

Nuria Gibert

No té competències en legislar però pot pressionar les altres administracions. En clau local, pot fer campanyes.


Altres mesures que el grup proposa són promoure la contractació per part d'empreses públiques i privades de treballadores del sector en situació administrativa irregular, a més de la sensibilització i formació sobre riscos laborals amb l'ús de productes químics. Així, també inclou la implementació d'indicadors socials a la contractació pública amb perspectiva intercultural i de gènere i promoure el treball conjunt del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i entitats i cooperatives locals de la Xarxa d'Economia Social i Solidària per atendre de forma adient la salut de les treballadores de la llar.

La formació demana a la moció que el consistori adopti una 'visió integral i planificada' de les tasques de cures al municipi, que inclogui tant les residències de gent gran, com el servei d'atenció domiciliària i la regularització del sector privat d'empleades de la llar.

Si s'aprova la moció es traslladarien tots els acords al Congrés, al govern de la Generalitat, a l'espanyol, a Hora Bruixa i a totes les entitats que treballen amb persones treballadores de la llar i de les cures. A més, el text també demana al consistori que insti les administracions estatals i catalanes competents a reconèixer la feina de la llar com una part de l'economia de les cures amb la creació d'un departament específic i un major control del compliment de la normativa laboral en el sector.

El grup d'ERC-MES, de fet, també presenta una moció al ple de juliol en aquest sentit per 'dignificar' la feina dels treballadors i treballadores de la llar amb mesures 'socials, econòmiques i polítiques'. La CUP-PC planteja potser faran una moció conjunta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.