Recollida de signatures a la Floresta contra el projecte de l'escola privada


Temes relacionats

L'arribada d'una escola privada a la Floresta inquieta els veïns en termes de mobilitat (13/jul/18)


  • Comparteix:

Imatge dels terrenys captada amb dron / Foto: Veïns de la Floresta

Imatge dels terrenys captada amb dron / Foto: Veïns de la Floresta

Veïns de la Floresta han recollit més de 300 signatures per demanar l'aturada del projecte de construcció de l'escola privada Sinergy International Christian School, en uns terrenys del passeig dels Til·lers. Els florestans, que intervindran al ple d'aquest dilluns, indiquen falta de transparència per part de l'Ajuntament sobre 'l'impacte urbanístic, mediambiental, de mobilitat i de convivència' del projecte, el qual l'escola assegura no haver presentat encara al consistori. Els veïns també han contactat amb el Síndic.

Els ciutadans afectats -residents al passeig dels Til·lers, avinguda d'Emeterio Escudero, carrer dels Cocos, passeig dels Àlbers, passeig dels Pollancres i passeig del Caqui- consideren contradictòries les explicacions donades en la carta de l'Ajuntament, on asseguren que no existeix cap projecte d'obres ni s'ha encetat cap tràmit, per la qual cosa l'escola no obriria aquest curs.

Una carta que arriba després d'una reunió que els veïns van mantenir amb el consistori, els propietaris dels terrenys i els responsables de l'escola i on aquests últims no només asseguraven l'inici de curs en mòduls sinó també van presentar-los el projecte. Ho explica la florestana Montserrat Carbonell.

Monserrat Carbonell

El propietari va dir que començaria el setembre, el consistori que no, que no hi havia projecte... Tot plegat, molt complicat.


Carbonell assegura que els responsables del centre volen fer una línia d'escola bressol a batxillerat. La florestana també reprova que l'administració doni llum verda a una iniciativa privada 'amb impacte negatiu per al barri' quan la Floresta té altres necessitats prioritàries.

Monserrat Carbonell

La ubicació no és viable per a una escola. Canvia l'estructura del barri per una escola que és privada, mentre a la Floresta li falten serveis.


L'escola ha explicat a Cugat.cat que el nou curs 2018-2019 començarà en un centre fora de Sant Cugat i que, ara per ara, no hi ha data per obrir al passeig dels Til·lers ja que, encara, no han presentat cap projecte a l'Ajuntament. De la web del centre, un col·legi cristià de visió protestant i trilingüe vinculat a la Federació d'Entitats Religioses Evangèliques d'Espanya (FEREDE), es desprén que funciona a Sant Cugat des de 2015 d'una 'forma molt reduïda' a demanda d'algunes famílies i 'sota la cobertura d'un col·legi britànic per als expedients d'escolarització mentre segueix el procés per homologar el centre'.

La Sinergy International Cristian School té la cobertura legal de l'associació sense ànim de lucre Connecta Associació Cristiana amb seu a Sant Cugat des del 2004, i amb anterioritat a Barcelona des de 1982.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.