El govern aprova la creació de l'ATLL pública i la suspensió de l'increment de la tarifa de 2018

El decret llei aprovat pel Govern anul·la l'11,88% de l'increment de la tarifa

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en el moment de l'anunci / Foto: ACN

Societat

Publicat el 17/jul/18 per Acn / E Garrido

El govern ha aprovat aquest dimarts el decret llei per a la creació del nou ens públic que ha de gestionar la xarxa d'abastament d'aigua del sistema Ter-Llobregat. La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha previst que la nova Aigües Ter-Llobregat (ATLL) pública, empresa que dóna servei a Sant Cugat, estigui operativa a partir de l'1 de gener del 2019. El conseller Damià Calvet ha assegurat que amb el decret llei aprovat se suspén l'increment de la tarifa d'ATLL fins que no s'aprovi la tarifa que ha d'aplicar l'ens públic.

El conseller ha explicat també que es crearà una comissió liquidadora que determinarà l'indemnització que la Generalitat ha de pagar a Acciona, consorci que gestional ATLL, per la rescissió del contracte.

Damià Calvet

El primer pas per a la creació de l'ATLL pública serà la creació d'una comissió assessora en el procès de liquidació de l'antic ens d'abastament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Calvet ha defensat la venda d'ATLL a Acciona perquè es va fer en un context econòmic i financer d'extrema gravetat'. A més, ha dit que l'operació va permetre 'treure una xifra molt important de deute de la Generalitat' i pagar, entre altres coses, les nòmines dels treballadors públics. Amb tot, ha reiterat que ja des del govern de Junts pel Sí el 'compromís polític' era 'revertir' aquesta venda i crear un ens de dret públic.

Posicionament del ple
El juny de 2016, el ple municipal va posicionar-se a favor de recuperar la gestió pública d'Aigües Ter-Llobregat. La sessió va aprovar una moció d'ICV-EUiA que instava la Generalitat a anul·lar la concessió de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona i recuperar-la, amb un calendari establert, per tornar a crear una empresa pública integrada en l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'acord va ser possible gràcies als vots dels ecosocialistes, del PSC, d'ERC-MES i la CUP-PC. El PP, C's i Convergència van abstenir-se.