Els pisos de protecció oficial per a gent gran de Rius i Taulet s'entregaran al novembre

Són els primers pisos que construeix Promusa amb màxima qualificació energètica


Temes relacionats

1.288 pisos fins al 2030, voluntat del govern en habitatge públic de lloguer per a Sant Cugat (12/abr/18)

Set dels 39 pisos de protecció oficial de Rius i Taulet per a gent gran seran per a col·lectius vulnerables (23/feb/18)

Conesa, al Tribuna: 'Volem que el 10% del parc d'habitatge de Sant Cugat sigui públic' (14/feb/18)


  • Comparteix:

L'Ajuntament entregarà les claus dels 39 habitatges de protecció oficial de l'avinguda de Rius i Taulet al novembre. Són 32 pisos protegits de lloguer per a gent gran i set destinats a la taula d'Emergències Socials. El disseny de l'edifici s'ha fet pensant en les necessitats de les persones grans tenint en compte les recomanacions d'un estudi sobre les necessitats d'aquest col·lectiu. En aquest sentit, el paviment és antilliscant, no hi ha ressalts i els endolls s'han col·locat més amunt de l'habitual per facilitar-ne l'accés. A més, és la primera vegada que una construcció de Promusa obté la màxima qualificació energètica.

Això és gràcies als sistemes energètics i d'aïllament i ventilació que han permès atorgar a l'edifici la qualificació energètica A en fase de projecte. En concret, la construcció disposa d'un sistema de captació geotèrmica i d'un suport de plaques solars que subministraran gairebé el 70% de l'energia necessària per a la producció d'aigua calenta i per als sistemes de calefacció i refrigeració. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ho ha posat en valor.

Carmela Fortuny

Són uns pisos amb un grau d'alta eficiència energètica i d'estalvi. De fet són els primers pisos que a Sant Cugat entreguem amb aquesta metodologia i a partir d'ara tots seran així. En aquest sentit som bastant pioners a Catalunya i a l'Estat espanyol.


Aquesta construcció de 6.000 metres quadrats i quatre plantes forma part del Pla Estratègic de l'Habitatge i del Pla d'Acció de Promusa 2030 que preveu construir 1.087 pisos de lloguer protegit en 12 anys. L'objectiu és que al 2030 el 5% dels habitatges de Sant Cugat siguin de lloguer social.

Carmela Fortuny

És una entrega que n'estem molt orgullosos perquè més enllà de ser habitatge protegit contempla també la possibilitat de tenir habitatge social. A més, està adreçat a un col·lectiu que hem de tenir especial cura com és la gent gran


Actualment hi ha 222 persones que han presentat una sol·licitud per accedir a un pis de lloguer a gent gran. De cara al 2019 l'Ajuntament té previst entregar 120 pisos de lloguer social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.