La participació ciutadana als actes del centenari del tren a Sant Cugat supera les expectatives

13.382 persones han participat en la trentena d'activitats programades

Societat

Publicat el 19/jul/18 per Martí González

Un total de 13.382 persones han participat de la trentena d'activitats fetes des de l'octubre del 2017 al juny de 2018 per celebrar el centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat. L'Ajuntament i la comissió ciutadana encarregada d'organitzar els actes fan un balanç molt positiu de la implicació ciutadana i asseguren que s'han acomplert els objectius per 'posar en valor la importància' de l'arribada del ferrocarril a la ciutat per explicar la seva transformació.

Un dels membres de la comissió ciutadana, Eduard Jener, ha assegurat que les activitats poden donar peu a una 'continuïtat' tant per a l'Associació d'Amics del Ferrocarril com per a la ciutat. A més, ha dit haver-se 'sorprès' de la resposta ciutadana a la iniciativa.

Eduard Jener

Una quantitat d'accions extraordinària que donen peu a una continuïtat a la ciutat. Nosaltres mateixos hem quedat sorpresos en veure les dades de la potència i de la resposta que tot això ha tingut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha valorat l'experiència i a agraït la feina a la comissió ciutadana organitzadora.

Carmela Fortuny

Jo els vull agrair la participació, implicació i feina. Penso que aquesta és una bona manera de treballar els projectes que són transversals a la ciutat si volem que impregnin i que es mantinguin.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una trentena d'entitats han col·laborat la iniciativa, que s'ha repartit en 12 espais diferents de la ciutat. Exposicions, conferències, espectacles de teatre i dansa i d'altres activitats han servit per donar importància al canvi històric que va suposar l'arribada del tren el 1917 a una vila rural de 2.000 habitants per 'transformar-se' en la ciutat que és ara.