El 'tast groc de vins' en suport dels 'presos i exiliats polítics' recapta 1.800 euros

La iniciativa organitzada per Free Romeva, Òmnium i ANC ha exhaurit les entrades

Imatge de l'acte

Societat

Publicat el 19/jul/18 per Martí González

Un total de 120 persones han omplert el Celler Modernista per fer un 'tast groc de vins', una iniciativa solidària i reivindicativa organitzada per la plataforma Free Romeva i per les delegacions locals d'Òmnium Cultural i l'ANC i que ha recaptat 1.800 euros en suport a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). La proposta, que ha exhaurit tots els tiquets disponibles, ha fet un repàs amb quatre vins de la diversitat vitivinícola catalana a través de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Una de les organitzadores, la portaveu de Free Romeva, Anna Ibáñez, s'ha mostrat molt satisfeta de l'acollida i ha explicat que l'objectiu de la iniciativa és 'obrir' el missatge d''injustícia' al màxim i 'conscienciar' la població que encara no ho està.

Anna Ibáñez

Era un àmbit més per fer sentir la nostra veu i implicar gent diversa. L'objectiu és anar més enllà dels que estem conscienciats i conscienciar més gent. Hem tingut molt bona acollida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'escriptora Empar Moliner, que ha presentat l'acte, s'ha encarregat de posar el toc d'humor, tot i que no ha deixat de reivindicar la llibertat per als polítics empresonats o a l'estranger. Moliner ha definit els organitzadors com a 'bones persones'.

Empar Moliner

Suposo que saben que m'agrada el vi i són bones persones que saben que és el moment de fer tot el que calgui per donar visibilitat a la gent que està a la presó i ajudar les seves famílies. Crec que al món hi ha bones persones i males persones, i jo vull estar sempre amb les bones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Ajuntament també ha col·laborat de la iniciativa cedint l'espai, el Celler Modernista. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, que també ha assistit a l'acte, ha agraït la feina als organitzadors.

Carmela Fortuny

Un acte més de solidaritat per la llibertat i per reivindicar que els volem a casa. Agrair als organitzadors aquesta manera tan especial de fer-ho. És important que no ho oblidem i que ens ajuntem també en moments per passar-ho una mica bé amb una copa de vi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte ha comptat amb la col·laboració de l'INCAVI, a través del seu director, el santcugatenc Salvador Puig, que ha volgut 'transportar' els assistents 'd'una punta a l'altra' a través dels vins. Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, de la Guia de Vins de Catalunya, s'han encarregat d'explicar les pecularietats de cada varietat als participants. Els assistents han pogut tastar quatre vins, blancs negres i rosats des de la Terra Alta fins al Priorat passant per l'Empordà. A la sortida, els interessats han pogut comprar ampolles de les varietats tastades cedides pels cellers participants, i tot el recaptat també ha anat destinat a l'ACDC.