Cinc propostes que no et pots perdre aquest cap de setmana a Sant Cugat

El Monestir torna a obrir portes per mostrar el seu encant / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 23/jul/18 per Alba Triadó

Visites històriques, mercats per a tots els gustos, activitats infantils i exposicions culturals són algunes de les activitats destacades del cap de setmana a Sant Cugat. Els que encara no coneguin les interioritats del Monestir tenen l'oportunitat de fer-ho amb una visita guiada. Aquest cap de setmana també és l'últim per visitar les exposicions 'Sant Cugat FC, 102 anys d'esport a la nostra ciutat' a la biblioteca central, 'La repressió, cara a cara' al Centre Social i Sanitari de la Floresta i 'Una trajectòria creativa' de Maria Assumpció Raventós a la Canals Art.

DISSABTE
Mercat de Pagès | 9h-12h - plaça de Sant Pere i carrer Major
El Mercat de Pagès de l'Ateneu arriba un dissabte més al centre de Sant Cugat. Trobaràs producte ecològic i de proximitat, productes de l'hort, fruita, embotits, formatges, pa, oli... i molt més!

Mercat de Pagès

Visites al Monestir de Sant Cugat, el més poderós del comtat de Barcelona | 19h - Oficina de Turisme
Els vespres es converteixen en una visita exclusiva per passejar pràcticament en solitari per l'interior del Monestir i de l'església. Aquesta activitat permet al visitant descobrir la història del Monestir 'més poderós del comtat de Barcelona' i la simbologia del seu claustre romànic. La proposta inclou la visita a l'església, un passeig per sobre dels absis i la pujada al campanar des d'on es pot observar el Monestir des d'una altra perspectiva, la plaça d'Octavià, els estrets carrerons del centre i una impressionant panoràmica de Montserrat, el Montcau i Collserola.

La visita té una durada d'una hora i mitja i un preu de cinc euros, excepte pels menors de set anys que és gratuïta.

Visites al Monestir de Sant Cugat

DIUMENGE
Mercat del Disseny | 9.30h-16h - Mercantic
El Mercantic ofereix aquest diumenge tafanejar les novetats que proposa el Mercat del Disseny. L'entrada al recinte té un cost de dos euros d'onze del matí a dues del migdia i és gratuït pels menors de set anys i persones amb diversitat funcional i un acompanyant.

Mercat del Disseny

Exposició: 'La repressió, cara a cara' | 9 a 14 h i de 16 a 21 h - Centre Social i Sanitari de la Floresta
Última oportunitat per veure l'exposició 'La repressió, cara a cara' que s'acomiada aquest diumenge de la Floresta. A la mostra s'hi pot veure una reproducció de l'obra de Santiago Sierra 'Presos Polítics a l'Espanya contemporània', censurada a la fira Arco de Madrid el febrer passat. La mostra de la peça forma part d'aquesta exposició que també compta amb un muntatge audiovisual sobre les 16 persones encausades a la Floresta pels fets ocorreguts durant la vaga del 8 de novembre de l'any passat, en què van tallar carreteres i participar en les mobilitzacions.

Exposició: 'La repressió, cara a cara'