Els veïns dels Jardins del Vallès rebutgen la modificació del projecte de l'amfiteatre

Els residents anuncien mobilitzacions si l'equipament genera soroll


Temes relacionats

El projecte d'amfiteatre dels Jardins del Vallès s'encongeix fins a les 100 localitats (31/jul/18)


  • Comparteix:

Imatge del projecte / Foto: Ajuntament

Imatge del projecte / Foto: Ajuntament

Els residents dels Jardins del Vallès no estan convençuts amb els canvis al projecte de l'amfiteatre, que segueix en marxa amb les modificacions fetes a partir d'un estudi sonomètric. La nova proposta de projecte de l'Ajuntament no ha satisfet les comunitats dels carrers de Borrell, Vallès i avinguda de Cerdanyola, que veuen innecessari l'equipament. També assenyalen que el nou amfiteatre proposat té més aforament que els 100 que recomana l'estudi de sonoritat.

Víctor Ruiz és el portaveu dels veïns afectats, un grup que posa sobre la taula les 600 signatures recollides en contra del projecte licitat, sorgit dels pressupostos participatius. Un procés ciutadà que implica una validació tècnica municipal del projecte i que, en el cas de l'amfiteatre, no va incloure un estudi de l'impacte acústic.

L'estudi recomana reformular el projecte, però l'alternativa no convenç els veïns. Ruiz exposa que, malgrat la reducció d'un 40% de la superfície, el nou document no garanteix les 100 grades apuntades per l'estudi de sonoritat. Segons els càlculs dels veïns, els nous paràmetres dels tècnics rebaixarien les grades a 500.

Els veïns anuncien mobilitzacions si les converses no arriben a bon port, ja que l'enuig és important, segons Ruiz.

Víctor Ruiz

Estem molt endafats, pensàvem que havíem arribat a un nivell de comprensió dels veïns i se'ns riuren a la cara.


A més, la nova proposta no reorientaria prou l'eix de l'escenari per rebaixar el soroll a causa, apunten els afectats, de l'orografia del terreny, ni tampoc no inclou lavabos, ja que n'hi ha uns de previstos al parc de la Pollancreda. També estan amoïnats perquè el nou projecte obre la porta a espectacles nocturns fins a mitjanit.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.