El projecte d'amfiteatre dels Jardins del Vallès s'encongeix fins a les 100 localitats

Després de l'estudi sonomètric i la negociació amb els veïns l'equipament perd més de 700 persones d'aforament


Temes relacionats

Els veïns dels Jardins del Vallès rebutgen la modificació del projecte de l'amfiteatre (31/jul/18)


  • Comparteix:

El projecte d'amfiteatre dels Jardins del Vallès segueix endavant, però perd més de 700 localitats, ha pogut saber Cugat.cat. La negociació amb els veïns i l'estudi sonomètric que s'ha realitzat han acabat encongint l'equipament, sorgit dels pressupostos participatius, i canviant-ne lleugerament els usos per eliminar les activitats que acabaven més tard de la mitjanit. El nou equipament mantindrà, això sí, la nova zona de jocs infantils i el Jardí de les Olors, inclosos en el projecte original. L'Ajuntament encara no ha facilitat la data d'inici d'obres, però sí que les incorpora en les futures actuacions del Pla Estratègic del Monestir.

L'estudi sonomètric del juny, al qual ha tingut accés Cugat.cat, també recomana girar entre 30 i 45 graus l'escenari per evitar l'impacte sonor sobre l'edifici del número 68 de l'avinguda de Cerdanyola. Segons el text, el format original, pensat per a més de 800 persones, 'no és un espai apte' per a la celebració d'esdeveniments musicals de mig i gran format tot i que no superaria els màxims previstos a l'ordenança municipal sobre el soroll.

Tampoc no aconsella un format mitjà, d'unes 400 persones. Encara que l'estudi assegura que 'no se'n derivaria incompliment normatiu' sí que recomana que les activitats s'haurien de fer amb 'criteri d'excepcionalitat', un fet que 'no acaba d'encaixar en la previsió d'usos de l'espai'. Per això, l'estudi recomana espectacles de petit format, del voltant de 100 persones, que serien 'molt més coherents amb la planificació d'usos' i té uns 'requeriments de sonorització molt més modestos'.

El projecte, nascut dels pressupostos participatius 2016-2017 es va aturar a finals de l'any passat després de les queixes dels veïns, que protestaven perquè no s'havia fet un estudi sonomètric dins del procés de validació tècnica. La proposta que va rebre gairebé 2.000 vots dels santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.