La Setmana de la Mobilitat Sostenible fomentarà l'ús del transport públic i l'eix de vianants


  • Comparteix:

L'objectiu d'aquesta setmana és sensibilitzar la població sobre la importància de reduir l'ús del vehicle privat

L'objectiu d'aquesta setmana és sensibilitzar la població sobre la importància de reduir l'ús del vehicle privat

Sensibilitzar els ciutadans sobre la importància de reduir l'ús del transport privat és el principal objectiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra a Sant Cugat des d'avui i fins el 14 de novembre. Amb aquesta voluntat, l'Ajuntament ha programat activitats com una bicicletada popular o un programa pilot perquè els nens del CEIP Collserola puguin anar caminant a l'escola aprofitant l'eix de vianants.

Un any més, Sant Cugat s'afegeix a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que organitza la Comissió Institucional Catalana que porta aquest mateix nom. Enguany, aquesta iniciativa se celebra entre avui dilluns i fins aquest diumenge, i no al mes de setembre, com era habitual, ja que es considera que les dates són més adequades, un cop passat l'inici del curs escolar.

El que no ha canviat però és l'objectiu d'aquesta iniciativa: sensibilitzar la població sobre la necessitat de potenciar el transport públic i alternatiu en detriment del vehicle privat. Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Entenem que l'ús del cotxe particular comporta un impacte ambiental i que ocupa un espai que hauria de ser pel vianants, i elque volem és que el ciutadà utilitzi el transport públic.


Amb aquesta finalitat, s'han programat diferents iniciatives com una bicicletada popular el dia 14 o la possibilitat d'utilitzar el transport públic municipal de forma gratuïta tant el divendres, dia 12, com el dissabte, dia 13.

Uns dels grans protagonistes de la setmana seran però els més petits. D'una banda, el consistori distribuirà un llibret sobre mobilitat sostenible als centres escolars del municipi. De l'altra, s'engegarà una iniciativa pilot perquè durant aquella setmana els nens i nenes del CEIP Collserola puguin anar a l'escola caminant per l'eix de vianants, sense que els pares els hagin de portar amb cotxe.

Eduard Pomar

Hem cregut opotú oferir tota la setmana la possibilitat que els nens del CEIP Collserola puguin anar des de l'estació a l'escola sense que elspares hagin d'acompanyar-los amb cotxe.


Aquesta iniciativa, que es vol extendre en un futur a la resta d'escoles, comptarà amb diversos monitors que acompanyaran als nens i nenes des de la plaça de l'estació i fins a l'escola. L'Ajuntament també està en converses amb els casals d'avis perquè algunes persones grans participin en aquest projecte en properes ocasions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.