La planta de compostatge de Can Calopa funciona a mig gas per minimitzar les males olors


  • Comparteix:

Regidors i membres de la Taula de Residus han visitat aquest equipament

Regidors i membres de la Taula de Residus han visitat aquest equipament

La planta de compostatge de Can Calopa no funciona a ple rendiment per problemes de disseny, fet que provoca que els veïns de la zona continuïn patint males olors. Així ho ha explicat la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, en el marc d'una visita que regidors i membres de la Taula de Residus han fet a l'abocador de Vacarisses i a la planta de compostatge i deixalleria de Can Calopa.

La regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que la planta de compostatge de Can Calopa pateix problemes de disseny que fan que els veïns del voltant de la planta pateixin encara males olors. Per evitar aquest problema, l'Ajuntament ha decidit reduir el rendiment de la planta de compostatge. Això vol dir que, ara per ara, no funciona al cent per cent. Escoltem Cristina Paraira:

Cristina Paraira

Té problemes de disseny que s'estan intentant sol·lucionar. De moment, per evitar problemes als veïns es va decidir reduir l'entrada de residus.


Aquesta informació arriba després de la visita que regidors de l'Ajuntament, la Comissió Informativa de Serveis Urbans i membres de la Taula de Residus, van fer el passat dimarts a l'abocador de Coll Cardús, a Vacarisses, i a la planta de compostatge i deixalleria de Can Calopa.

L'objectiu era conèixer de prop com funciona tot el procés de tractament de residus. Cristina Paraira també ha explicat que aquestes visites ajuden a adonar-se de l'elevat cost econòmic que suposa un tractament sostenible dels residus, però que no tenen cap relació amb la possible reimplantació de la taxa de residus:

Cristina Paraira

La visita ajuda a prendre consciència que gestionar les deixalles té un cost. Ja es veurà si hi ha taxa de residus o no, però aquest no ha estat l'objectiu de la visita.


Aquesta és la primera d'una sèrie de visites que la regidoria de Serveis Urbans organitzarà per conèixer de primera mà el funcionament de les diferents instal·lacions de tractament de residus. La propera es preveu pel gener i s'espera que es faci una cada dos o tres mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.