L'Ajuntament mou fitxa per buscar habitatge a refugiats en cases particulars

El consistori obrirà un concurs al setembre per adjudicar la recerca de pisos interessats


Temes relacionats

Coneix la realitat de les persones refugiades acollides a Sant Cugat (26/jun/18)

Refugees Welcome porta els dos primers refugiats a Sant Cugat i demana més suport a l'administració (16/nov/17)


  • Comparteix:

L'Ajuntament obrirà un concurs al setembre per adjudicar la recerca de cases particulars a Sant Cugat que puguin oferir estades temporals a refugiats a canvi d'un lloguer. L'actuació es complementarà amb la col·laboració de Sant Cugat Empresarial (SCE) perquè l'acollida dels nouvinguts s'acompanyi d'una feina al municipi.

És un pas que tira endavant el consistori per refermar la titulació de ciutat refugi, amb què es va comprometre ara fa tres anys. Un període en què la gestió municipal no ha estat exempta de crítiques de Qgat Sud i l'Assemblea pels Refugiats, que subratllen la feina a Sant Cugat de Refugees Welcome.

Crítiques que el consistori ha encaixat, tot i que subratlla que no tenien experiència prèvia en acollides d'aquest tipus. Ho diu la tinenta d'alcalde de Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Tots hem anat aprenen una mica. Havien d'arribar 1.000 persones i es van crear unes expectatives que no van ser reals, perquè aquestes persones no van arribar.


Davant les queixes, el consistori recorda que van posar a disposició llars per aquests nouvinguts i que finalment la Generalitat va remetre'ls a altres destinacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.