El govern espanyol no reconeix com a víctima la filla i germana de les santcugatenques ferides el 17-A

La UAVAT lamenta que no es reconegui els drets d'Adriana Martín per 'no ser al lloc dels fets'


Temes relacionats

Robert Manrique (UAVAT): 'Em fa fàstic que s'usi el dolor aliè per fer política de baix nivell' (17/ago/18)

L'Ajuntament convoca cinc minuts de silenci aquest divendres pels atemptats de Barcelona i Cambrils (16/ago/18)


  • Comparteix:

El mosaic de Joan Miró de la Rambla de Barcelona serà el lloc de l'ofrena floral dels familiars / Foto: ACN

El mosaic de Joan Miró de la Rambla de Barcelona serà el lloc de l'ofrena floral dels familiars / Foto: ACN

El govern espanyol no reconeix com a víctima de l'atemptat de Barcelona Adriana Martín, filla i germana de les dues santcugatenques que van resultar ferides en l'atac. Això ha comunicat l'assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT) i víctima de l'atemptat d'Hipercor, Robert Manrique, en una entrevista a Cugat.cat. Manrique esgrimeix que aquesta santcugatenca no podrà optar a les ajudes que preveu la llei en 'no estar físicament al lloc dels fets', segons ha resolt el ministeri d'Interior. La UAVAT s'ha mostrat indignada per la manca d'atenció que les autoritats han demostrat cap a les víctimes i els familiars al llarg d'aquest any.

ESCOLTA-HO

Segons la llei espanyola 32/1999 de solidaritat amb les víctimes del terrorisme, les persones reconegudes com a víctimes poden optar a personar-se com a acusació contra els presumptes autors de l'acció, tenen dret a indemnització i a una ajuda psicològica durant el primer any.

És el cas de les dues santcugatenques, mare i filla, que van ser atropellades a la Rambla; però no el d'Adriana Martín, filla i germana de les afectades, pel fet de no ser presencialment al lloc dels fets. Per aquest motiu el cas d'aquesta familiar de primer grau és paradigmàtic, segons l'assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), Robert Manrique.

Robert Manrique

Una persona que no està al lloc dels fets però que pateix absolutament la tensió emocional. El ministeri li ofereix un any d'assistència psicològica i 'adiós, muy buenas'. Mai no la reconeixeran com a víctima?


Casos puntuals com el d'aquesta santcugatenca els recorda Manrique en atemptats com el d'Hipercor, quan el govern tampoc no va reconèixer com a víctima un matrimoni que va perdre els dos fills per ser en un altre indret en el moment de l'explosió.

Per Manrique són situacions inconcebibles que requereixen menys 'legalismes' i més 'humanitat'. L'assessor de la UAVAT, que ha atès l'Adriana aquests últims mesos, narra la situació d'estrès que va viure la santcugatenca fins que no va localitzar la seva família.

Robert Manrique

Estem parlant d'una mare i filla atropellades greus. L'altra filla no pot entrar a Barcelona i s'assabenta per un vídeo que la seva mare és una de les víctimes.


La UAVAT i algunes víctimes han ofert aquest dijous una roda de premsa multitudinària en què han demanat que no s'usi 'el dolor aliè' amb finalitats partidistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.