La Rabassada i Can Monmany, els millors llocs per veure els Perseids a Sant Cugat


  • Comparteix:

La pluja d'estels torna a ser un dels espectacles de l'agost / Font: Wikipedia

La pluja d'estels torna a ser un dels espectacles de l'agost / Font: Wikipedia

Els Perseids, també coneguts com Llàgrimes de Sant Llorenç, es podran veure amb claredat la nit d'aquest diumenge a dilluns, entre les deu de la nit i les deu del matí. La carretera de la Rabassada i la zona de Can Monmany són els espais que sempre recomana l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat per fer l'observació d'aquesta pluja d'estels.

Els Perseids tindran el màxim moment d'esplendor sobre les tres de la matinada d'aquest dilluns. Tot i que aquesta nit de diumenge a dilluns serà la més profitosa per fer l'observació, aquest fenomen està present des del 17 de juliol passat i encara serà visible fins al 24 d’agost.

La presència de lluna nova afavorirà la visió de la pluja d'estels, factible sense l'ajuda de cap instrument òptic. Les Llàgrimes de Sant Llorenç, que recullen el nom del sant celebrat el 10 d'agost, són petits fragments de roca, pols i gas que un cometa, el Swift-Tuttle, ha anat deixant al seu pas.

Cada any a mitjans de mes d'agost, la Terra es creua amb l'òrbita d'aquest element. El camp gravitatori del planeta n'atreu les restes a l'atmosfera. Quan hi contacten, es destrueixen deixant un rastre de brillantor que és el que coneixem com a les Llàgrimes de Sant Llorenç.

L'Associació Astrònomia Sant Cugat-Valldoreix afirma que la millor manera de fer l'observació és estirar-se amb una manta en un algun indret fosc i d'esquenes a la lluna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.