Yayo Herrero: 'Vivim en un sistema econòmic que ha tallat el cordó umbilical amb la Terra'

L'antropòloga ecofeminista ha ofert una conferència al Curs d'Estiu de la Unipau


  • Comparteix:

El planeta Terra s'enfronta a una crisi causada per les polítiques i els sistemes econòmics dels éssers humans que no tenen en compte ni el medi ambient, ni la sostenibilitat, ni la vida. És una de les tesis que l'antropòloga ecofeminista Yayo Herrero ha posat sobre la taula aquest divendres en una xerrada al 33è Curs d'Estiu de la Unipau. Professora de la UNED i coordinadora estatal d'Ecologistes en Acció, Herrero ha reflexionat en una entrevista a Cugat.cat sobre els errors que comet la humanitat amb el planeta i les desigualtats que se'n deriven. Recuperem aquesta entrevista emesa el 6 de juliol.



ESCOLTA-HO

L'activista ecologista considera que els sistemes polític i econòmic dels països occidentals no té en compte les limitacions del planeta. Herrero lamenta que les polítiques no estan centrades a satisfer les necessitats vitals.

Yayo Herrero

És un sistema econòmic que no creu que la natura tingui límits, que permet que la tecnologia podrà resoldre els problemes que ell mateix genera. Ha tallat el cordó umbilical amb el planeta.


Un dels ulls de poll de tot plegat és l'economia. L'antropòloga madrilenya critica que Occident enfoqui els seus projectes a obtenir rendiments econòmics.

Yayo Herrero

Els diners s'han convertit en l'objectiu i ha deixat de ser només un instrument. L'economia globalitzada creix més al voltant de l'especulació que al voltant de la producció de béns i serveis.


Herrero veu com Occident ha configurat les seves polítiques al voltant de necessitats que ell mateix ha creat i que no responen a criteris de sostenibilitat i que donen l'esquena al propi cos i a la vida.

Yayo Herrero

Occident és una cultura que viu d'esquenes a la natura i al fet que tenim un cos que ha de ser cuidat.


Malgrat les reflexions puguin ser escèptiques, l'activista veu en l'organització de la societat una escletxa per poder revertir la situació i, per tant, poder treure l'espasa de Dàmocles de sobre de la Terra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.