L'ONG Humana recull més de 90 tones de roba a Sant Cugat durant el primer semestre de l'any

La xifra suposa un increment del 5,7% respecte al mateix període de 2017


Temes relacionats

Humana recupera més de 192 tones de roba usada a Sant Cugat durant el 2017 ( 8/feb/18)


  • Comparteix:

Un dels contenidors de l'ONG / Foto: Humana

Un dels contenidors de l'ONG / Foto: Humana

L'ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit a Sant Cugat, entre el gener i el juny, 90.244 quilos de tèxtil usat, xifra que representa un increment del 5,7% respecte el mateix període de 2017. Tot plegat equival a 186.800 peces de roba que són reintroduïdes al mercat, a través de les botigues de l'associació, ja sigui a través de la reutilització o del reciclatge. En clau mediambiental, aquestes 90 tones recollides han suposat un estalvi de 286 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Gairebé un 70% de la roba recollida als contenidors d'Humana es tracta a la planta de preparació per a la reutilització a l'Ametlla del Vallès, mentre que la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

L'ONG es va fundar el 1987, promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia. Gairebé un terç de la roba recollida es prepara per a la reutilització o bé per vendre-la a botigues de segona mà a l'Estat espanyol o a l'Àfrica, on es pot adquirir a preus de mercat amb l'objectiu de generar recursos per a la cooperació al desenvolupament.

La resta de material recollit s'envia a empreses de reciclatge tèxtil si es pot reutilitzar i, si no, es fa arribar a centres de tractament de residus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.