El santcugatenc Fernando Vilariño, nou president de la Xarxa Europea de Living Labs


  • Comparteix:

Fernando Vilariño / Foto: CVC

Fernando Vilariño / Foto: CVC

El sotsdirector del Centre de Visió per Computador i professor de l'Escola d'Enginyeria de la UAB, el santcugatenc Fernando Vilariño, és el nou president de la Xarxa Europea de Living Labs (ENOLL). Vilariño es posa al capdavant d'un ens amb més de 150 membres actius, entre ells el Library Living Lab de la Biblioteca de Volpelleres, del quan en va ser un dels creadors.

Vilariño agafa el relleu en el lideratge d'aquesta organització, que treballa per una ciència i una innovació obertes, inclusives i responsables. La xarxa agrupa diverses iniciatives que pretenen fomentar una recerca i innovació centrades en el ciutadà, connectant de forma activa universitats i centres de recerca, indústria, administració pública i ciutadania. Tot plegat amb l'objectiu d'afrontar reptes a nivell global en àrees com la salut, l'educació, la mobilitat, la tecnologia, la intel·ligència artificial i la cultura, entre d'altres.

De fet, el primer objectiu del mandat serà influir en les institucions europees per canviar la cultura de la innovació, com ha explicat Vilariño a Cugat.cat.

Fernando Vilariño

La nostra primera missió serà tractar d'influir en la Comissió Europea per prendre'ns seriosament situar els ciutadans al centre de la innovació. Perquè els reptes de la transformació digital no els pot fer només una institució.


El nou president d'ENOLL també ha remarcat la necessitat de repensar les biblioteques perquè deixin de ser un magatzem de llibres per convertir-se en centres d'innovació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.