Llarena s'enfronta a Bèlgica aquest dimarts a la demanda de Puigdemont i quatre exconsellers

El jutge del Suprem està cridat a declarar, però no ha confirmat la seva assistència i el podria representar només el seu advocat


  • Comparteix:

El jutge Pablo Llarena / Foto: ACN

El jutge Pablo Llarena / Foto: ACN

El magistrat instructor del Tribunal Suprem que instrueix la causa contra el 'procés', el santcugatenc Pablo Llarena, està citat a comparèixer aquest dimarts a les nou del matí al jutjat de primera instància francòfon de Brussel·les. S'enfronta a la demanda civil de l'expresident Carles Puigdemont i els quatre exconsellers Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí per vulnerar el seu honor i el dret a la presumpció d'innocència. Es tracta d'una vista preliminar i Llarena no ha confirmat la seva assistència, tot i que sí que està previst que el representi el seu advocat, l'expert en litigis civils i arbitratge internacional contractat pel govern espanyol, Hakim Boularbah. Així, l'equip jurídic dels demandants no preveu 'cap resultat' de la citació.

Segons la demanda a la qual ha tingut accés l'ACN, els demandants consideren que 'les opinions expressades pel jutge Llanera davant la premsa a Oviedo evidencien la seva parcialitat i el seu acarnissament, així com els actes judicials realitzats'. És a dir, que a la demanda els advocats no només recullen les declaracions del magistrat en conferències i mitjans, sinó que també inclouen parts de les interlocutòries de Llarena en el procés al Tribunal Suprem, ja que consideren que en dels escrits es desprèn 'el seu partidisme i absència d'imparcialitat'. En especial, assenyalen les argumentacions de Llarena per no permetre la llibertat provisional dels polítics catalans empresonats com a prova d'aquest presumpte delicte.

El Ministeri de Justícia ha assumit la defensa del magistrat contractant els serveis del bufet d'advocats belga Liederkerke Wolters Waelbroeck Kirpatrick per representar tant l'Estat com a Llarena. Uns serveis que han costat al govern espanyol 545.000 euros. Segons el Ministeri de Justícia, l'objectiu d'aquest bufet serà defensar 'la sobirania i la immunitat jurisdiccional' dels tribunals espanyols davant dels belgues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.