Els Gausacs portaran a Valldoreix per primera vegada un castell format íntegrament per dones

La iniciativa vol donar visibilitat al sector casteller femení


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat portaran per primera vegada a plaça un castell format íntegrament per dones, tant canalla, com tronc, pinya i músics. La proposta neix amb la voluntat d'obrir la colla a la ciutadania i de donar visibilitat al sector casteller femení, amb una crida a totes aquelles santcugatenques que vulguin participar-hi. Les interessades en sumar-se a la iniciativa han d'omplir un formulari.

Es tracta d'una proposta que ja practiquen altres colles, com els Castellers de Sants i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i que té l'objectiu d'apropar els castells a la ciutadania, a més de 'créixer' com a colla, en un moment per 'fer un pas endavant'. Ho explica una de les impulsores de la proposta, Mireia Ferrés.

Mireia Ferrés

La iniciativa apropa els castells a molta gent que potser d'una altra manera no vindria i permet a castelleres tenir rols que no tindrien en el desenvolupament general de la colla. No és la voluntat de créixer cap amunt, sinó més en xarxa social.


La voluntat de la colla és que la iniciativa no sigui en cap cas excloent i que incentivi un canvi de rols, en què els homes castellers s'encarreguin d'altres tasques al voltant de la construcció del castell. Ferrés també ha destacat que volen donar importància i visibilitat a aquest tipus de feines que normalment fan les dones.

Mireia Ferrés

El castell de dones no vol deixar a ningú fora. Volem posar de relleu que les posicions actives no són l'única manera de fer castells. Hi ha moltíssima gent que col·labora que fan feines indispensables.


El castell de dones tindrà dos assajos específics, els dijous 6 i 13 de setembre a dos quarts de nou del vespre, a més de l'assaig general de la colla per la diada de Festa Major de Valldoreix, el divendres 14 a les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.