La línia S2 de FGC a Sabadell tornarà a funcionar dilluns vinent, un dia abans del previst


  • Comparteix:

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès i el president d'FGC, Ricard Font, han visitat les obres / Foto: Norma Vidal - ACN

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès i el president d'FGC, Ricard Font, han visitat les obres / Foto: Norma Vidal - ACN

La línia del Vallès dels FGC tornarà a funcionar un dia abans del previst. Així ho han anunciat els responsables de la Generalitat en una visita a la zona d'obres que s'ha celebrat aquest dijous. D'aquesta forma la connexió de la cocapital vallesana amb la resta de la S2 es reprendrà el proper dilluns, 10 de setembre. La xarxa va quedar interrompuda el passat 25 de juny per dur a terme les darreres actuacions per soterrar les vies entre els barris de Gràcia i Can Feu de la població. La ferroviària també ha fet a l'estiu treballs a Sant Cugat, on ha instal·lat pantalles per reduir la contaminació acústica.

Els treballs han comptat amb un pressupost de 19 milions d'euros i suposen la culminació d'una reivindicació històrica dels veïns d'aquesta zona del municipi. A partir d'ara, els treballs se centraran en l'execució d'una nova sortida d'emergència i un pou de drenatge i la urbanització d'un nou passeig en superfície que estarà enllestit la primavera de 2019.

La intervenció ha requerit el canvi de les rasants dels carrers de l'entorn i del pendent de les vies al llarg de 975 metres, fins enllaçar en superfície amb les vies existents al terme de Sant Quirze del Vallès.

Millora de l'accessibilitat
A la mateixa línia del Vallès, FGC enllestirà aquest mes de setembre els treballs de millora de l'accessibilitat a dues estacions del perllongament de Sabadell: Sabadell Plaça Major i la Creu Alta. Aquestes estacions es van inaugurar ajornant la construcció dels elements que no eren estrictament necessaris per a l'explotació, amb la previsió que quan es disposés de pressupost s'introduïssin millores progressivament per incrementar el confort dels usuaris.

En concret, a l'estació de Sabadell Plaça Major s'ha instal·lat un segon ascensor per connectar el vestíbul amb l’andana i s’estan acabant d’instal·lar dues escales mecàniques de baixada del carrer al vestíbul. Els treballs han comportat una inversió de 950.000 euros i les millores entraran en servei a finals d'octubre.

A l'estació de la Creu Alta, s'han instal·lat dues escales mecàniques de baixada per connectar el vestíbul amb l'andana. En aquest cas, els treballs han comportat una inversió de 395.000 euros i les escales han entrat en servei aquesta setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.