La mobilitat a Can Sant Joan, a debat


Temes relacionats

En marxa una petició a Change.org per 'resoldre la problemàtica' de mobilitat a Can Sant Joan (15/set/18)

L'Ajuntament ajorna l'aplicació de l'àrea taronja a Can Sant Joan (28/mar/18)

Usuaris del polígon de Can Sant Joan, reticents davant la implementació de la zona taronja (18/gen/18)


  • Comparteix:

La mobilitat a Can Sant Joan preocupa els treballadors de les empreses i les famílies que porten els seus fills a les escoles de la zona. La construcció del carril bici, que vol unir el parc empresarial amb el centre de la ciutat, ha causat controvèrsia pels problemes de trànsit als accessos i d'aparcament durant les hores punta, en què els infants entren i surten de l'escola. Cugat.cat ha comprovat la problemàtica amb favorables i detractors de la mesura, així com amb l'Ajuntament, que treballa en solucions per millorar la fluïdesa del trànsit.

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ha explicat que han començat a regular el nombre de carrils per a cotxes i d'aparcaments segons l'hora del dia, per facilitar-ne l'accés al matí i la sortida a la tarda. A més, des del consistori també treballen per millorar el recorregut dels autobusos a la zona.

La María García, mare del Pureza de María que porta i recull el seu fill en cotxe, ha mostrat a Cugat.cat el seu desacord amb la construcció del carril bici, que ha 'empitjorat considerablement' la mobilitat a la zona i que veuen 'buit'.

De la seva banda, el Samuel Navarro, pare d'una nena i d'un nen de l'Àgora i treballador d'una de les empreses del polígon, ha explicat els beneficis d'anar i tornar amb bicicleta. Navarro considera que és 'necessari' un 'canvi de mentalitat' de la gent per a una mobilitat més sostenible.

Des de Sant Cugat Empresarial (SCE) també han expressat la seva preocupació pel 'caos circulatori' al Parc Empresarial de Can Sant Joan un cop han començat el curs escolar i s'ha eliminat un dels dos carrils de la carretera principal del polígon.

Diversos usuaris del polígon també han lamentat aquest canvi a les xarxes socials










I també hi ha usuaris favorables a la construcció del carril







L'Ajuntament ha implementat mesures des d'aquest dijous per millorar el trànsit









María García

El carril bici ens ha deixat sense entrada bona al polígon, llavors es col·lapsa. Per fer-lo han hagut de treure aparcament i són places necessàries per les escoles i els treballadors.

Samuel Navarro

La solució no pot ser contruir més carrils per cotxes, perquè cada vegada n'hi haurà més. Passa perquè hi hagi millors infraestructures amb carrils bici i transport públic i perquè la gent canvïi la seva mentalitat i faci un petit esforç.

Cristina Paraira

Volem aconseguir més fluïdesa també amb el transport públic i que no tothom vingui des de l'estació de Can Sant Joan fent un desdoblament. Hi ha altres actuacions que també estem parlant de fer perquè la mobilitat sigui més amable en aquesta zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.