Sant Cugat commemorarà el Dia Mundial de l'Alzheimer amb la sensibilització com a bandera


  • Comparteix:

Foto: Localpres

Foto: Localpres

L'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA) de Sant Cugat posa el focus un cop més en la sensibilització per commemorar el Dia Mundial d'aquesta malaltia que se celebra el 21 de setembre. Sota el lema 'Alzheimer, consciència social', l'entitat engega aquest dissabte un seguit d'activitats per abordar aquesta demència de forma integral. Des de l'associació fan una crida a aconseguir els recursos humans i econòmics necessaris per investigar la malaltia i així pal·liar els seus efectes.

L'AFA vol que la població entengui que la malaltia de l'alzheimer no és només una problema del malalt i la seva família sinó que és 'una malaltia social'. La presidenta de l'entitat, Anna Fitó, ha ressaltat el cost d'aquesta demència, sobretot emocionalment per al malalt i la persona que en té cura.

Anna Fitó

El fet que socialment comencem a saber que no és un problema d'aquell que li ha tocat sinó que és un problema de tots és molt important. També és important que les administracions se'n facin càrrec i comencin a programar una cura integral del malalt i el seu entorn.


La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, ha posat èmfasi en la tasca que duen a terme entitats com l'AFA i ha animat els santcugatencs a participar a les activitats que programa.

L'entitat també ha posat en valor la tasca dels Mossos d'Esquadra, que un cop més col·laboren amb l'associació amb un calendari solidari. El cos policial ha aprofitat per recordar que és important que les persones que tenen aquesta malaltia portin un penjoll o una pulsera amb les seves dades personals per facilitar la seva identitat si es perden.

Programa d'activitats
Dissabte 15 de setembre
La plaça d'Octavià acull un any més la ja tradicional Tómbola Solidària. De deu del matí a vuit del vespre els santcugatencs podran participar a la 18a edició d'aquesta activitat que enguany també hi suma la versió infantil.

Diumenge 16 de setembre
D'onze del matí a dues del migdia la plaça de l'Om i els Jardins del Monestir aculliran una gimcana familiar per aprendre com és viure amb alzheimer.

Dijous 20 de setembre
La doctora en Ciències Experimentals Guadalupe Soria oferirà la xerrada 'Recerca experimental en l'alzheimer: Què hi tenim a guanyar?'. La cita és a les set de la tarda a l'Ateneu.

Dissabte 6 d'octubre
La Marxa Solidària del Corredor Verd (MCVV) que organitza el Club Muntanyenc (CMSC) estarà dedicada enguany a l'alzheimer. Per primera vegada la cursa tindrà dues modalitats: caminada i marxa nòrdica. Les inscripcions es poden fer presencialment al CMSC o a través de la web del club.

Dilluns 8 d'octubre
La filòloga i escriptora Carlota Benet, filla de Josep Maria Benet i Jornet, visitarà Sant Cugat per fer la xerrada 'No entenc què li passa', l'alzheimer abans del diagnòstic i primeres etapes. L'escriptora explica la relació amb el seu pare que va tenir alzheimer en el seu llibre 'Papitu, el somriure sota el bigoti'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.