Els Gausacs descarreguen el primer Castell de Dones de la seva història a Valldoreix

Les dones de la colla culminen amb un 3 de 6 una iniciativa que portaven anys treballant


Temes relacionats

Les activitats al carrer prenen protagonisme a la Festa Major de Valldoreix (16/set/18)


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat han descarregat per primera vegada a la seva història un castell format íntegrament per dones aquest diumenge a la diada de Festa Major de Valldoreix. La proposta, que va néixer amb la voluntat de donar més visibilitat a la colla i al sector femení dels castells, ha culminat avui després de més d'un any de preparació amb un 3 de 6 al Casalet de Valldoreix. Els Xics de Granollers i els Castellers d'Esplugues han acompanyat els Gauscs en una diada on també han descarregat el 3 de 8, el 4 de 8 i el 7 de 7.

Una de les impulsores de la iniciativa, Mireia Ferrés, ha explicat que el castell 'ha superat totes les expectatives'.

Mireia Ferrés

Ha superat totes les nostres expectatives. L'acollida del poble i de les dones del poble ha estat brutal, l'energia, les ganes i l'alegria amb què han treballat. Ha estat espectacular.


L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha estat una de les membres que han conformat el primer castell de dones dels Gausacs. Fortuny ha posat en valor a Cugat.cat 'la feina que fan els Gausacs per visibilitzar el paper de les dones en els castells'.

Carmela Fortuny

Em sembla una iniciativa que va més enllà del seu dia a dia. És aquesta cohesió social i, en aquest cas, la visibilització que fan del paper de les dones al castells.


El Castell de Dones és una proposta que ja practiquen altres colles, com els Castellers de Sants i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.