Preocupació dels comerciants pel possible macrocentre comercial a Cerdanyola


  • Comparteix:

Els comerciants creuen que els santcugatencs deixaran de comprar al centre de la ciutat

Els comerciants creuen que els santcugatencs deixaran de comprar al centre de la ciutat

Les associacions comercials Centre Vila i Sant Cugat Comerç (StC) es mostren preocupades davant la possible arribada d'un macrocentre comercial a Cerdanyola. Les dues entitats, en declaracions a Cugat.cat, han assegurat que la implantació d'un centre d'aquestes característiques suposaria 'la mort del comerç de proximitat'. El gerent de StC, Jesús Carballo, i la presidenta de l'Associació de Comerciants Centre Vila, Maria Calopa, han explicat que porten 'molts anys lluitant contra l'arribada del centre comercial’.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha mostrat aquest dilluns, durant el ple municipal, la preocupació per la construcció del centre comercial a Cerdanyola. Entre les inquietuds del consistori hi ha els aspectes relacionats amb la mobilitat, una qüestió que ha destacat Calopa i és que, segons la presidenta, la gent deixarà d'anar al centre de la ciutat si veuen que al centre comercial hi ha més facilitat per estacionar.

Jesús Carballo ha anat més enllà i ha dit que pensen lluitar fins al final per aturar el projecte. Per fer-ho diu que buscaran 'aliances amb l'Ajuntament, entre entitats de les poblacions que també es poden veure afectades amb l'arribada del macrocentre i amb les patronals'. Carballo ha explicat que aquest dijous es reuniran amb Pimec per exposar les seves queixes.

El gerent de StC adverteix que amb el centre comercial es poden arribar a destruir molts llocs de treball als municipis veïns i no entén per què les administracions promouen un urbanisme tan allunyat dels centres dels municipis quan, assegura el gerent, 'volen impulsar tot el contrari, ciutats més compactes on tot es pugui trobar al centre'. En aquest sentit ha valorat que no es tracta d'un centre comercial com qualsevol altre, sinó del més gran d'Europa, un fet que agreuja encara més la situació.







Maria Calopa

És el problema que hi ha aquí amb els aparcaments de Sant Cugat, només faltarà que la gent pugui aparcar fàcilment allà, mentre que aquí cada cop se'ns queixen més. Afavoriran, una vegada més, que la cosa se'ns vagi escapant. És així com ho veiem.

Jesús Carballo

És molt preocupant perquè no és un centre comercial a l'ús, no és un centre comercial com qualsevol altre que podem trobar a Catalunya sinó que serà el més gran d'Europa. Imagineu l'abast i les conseqüències que pot tenir això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.