La seguretat i l'incivisme a la plaça d'en Coll i l'avinguda Cerdanyola centren el consell de barri de Centre Est


Temes relacionats

El Consell de Seguretat Ciutadana i Convivència acorda crear tres grups de treball (20/set/18)

La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola arrencarà el primer trimestre de 2019 (25/jul/18)

El consell de barri de Centre Est reclama un pla director de Seguretat per combatre l'incivisme (11/jun/18)


  • Comparteix:

El consell de barri ha tingut lloc a la Casa de Cultura

El consell de barri ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La seguretat, la convivència i l'incivisme a la plaça d'en Coll i de l'avinguda de Cerdanyola han protagonitzat gran part del debat del consell de barri de Centre Est d'aquest dilluns. Representants dels veïns i veïnes alerten de la 'degradació' del barri, on asseguren que viuen amb 'por' per les 'baralles contínues' que hi ha a la zona i demanen un increment d'agents de Policia Local i d'altres mesures per garantir la seguretat ciutadana al barri.

Una de les veïnes, Mireia Gallego, ha assegurat que la gent està 'espantada' i que la situació, que ve de 'fa anys', és 'insostenible'.

De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, que ha assistit a la sessió, ha definit la situació d''intolerable' i ha assegurat que a partir d'aquesta setmana augmentaran la presència policial a la zona mentre no es faci un pla d'actuació conjunt amb els Mossos d'Esquadra, que es començarà a abordar a partir de la reunió sobre seguretat que tindrà lloc aquest dimecres.

Donant resposta a una inquietud dels veïns, des de l'Ajuntament també s'ha facilitat el nombre d'agents de Policia Local de la ciutat, que se situa en 95, el 8% dels quals supera els 60 anys.

En el mateix sentit, els veïns i veïnes també han posat sobre la taula problemes d'incivisme i 'botellón' durant els caps de setmana amb els joves que es desplacen fins la zona de Can Solà. Paraira també ha reiterat que s'estan implementant mesures, però ha reconegut que no han 'aconseguit que desaparegui', sinó que s'ha 'desplaçat'.

També en aquesta línia, una veïna de Coll Favà ha demanat propostes per reduir el soroll del trànsit del passeig de Francesc Macià.

Altres temes tractats
També s'ha fet un seguiment del Pla del barri del Monestir amb els projectes que s'han fet, que estan en marxa i que està previst fer. Un dels més rellevants, la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, està a punt de tancar el període d'al·legacions.

Can Barata
L'abastament d'aigua a Can Barata ha entrat en la seva 'fase final', després d'uns problemes amb la pressió que han endarrerit els tràmits. Està previst que la setmana que ve ja entri en funcionament la instal·lació, que ja està feta, i que a finals d'octubre l'obra estigui enllestida.

Can Magí
Els veïns de Can Magí han mostrat la seva preocupació per l'estat del macroprojecte del Centre Direccional de Cerdanyola i han demanat poder participar-hi com a barri. A més, també han alertat de l'augment de vespes pel 'mal estat dels arbres' i també d'una problemàtica amb les rates. El tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient, Joan Puigdomènech, també present a la sessió de l'òrgan participatiu, ha assegurat que abordaria la qüestió.

Amfiteatre als Jardins del Vallès
També s'ha actualitzat l'estat del projecte de remodelació dels Jardins del Vallès, fruit dels pressupostos participatius i que els veïns veien amb preocupació. Finalment, l'aforament de l'amfiteatre serà de 100 persones i s'hi faran espectacles de petit format. A més, es limitarà l'horari d'obertura i de tancament del parc; serà l'únic de Sant Cugat fins al moment amb una tanca de seguretat. El projecte ja està adjudicat i està previst que les obres s'allarguin tres mesos, així que estaria operatiu a principis de l'any vinent.

Bosc de Volpelleres
El tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient, Joan Puigdomènech, també ha presentat la remodelació del bosc de Volpelleres, un projecte de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que s'encarrega tant del disseny com de l'execució i del posterior manteniment. Està previst que la fase d'adjudicació per 'arreglar' la zona boscosa de l'interior del bosc sigui a finals d'octubre i, posteriorment, començarà la segona fase, que inclou la creació d'un nou espai integrat amb l'entorn, de jocs infantils.

Pressupostos de lliure disposició
Finalment, s'han presentat els 12 projectes de lliure diposició del barri, tres dels quals ja s'han executat i quatre més s'estan executant.

El president del consell de barri, Ferran Villaseñor, ha emplaçat els veïns a un consell de seguretat, el proper 8 d'octubre, i a un de mobilitat abans del 15 del mes que ve, així com a un consell d'entitats per a l'última setmana d'octubre.





Mireia Gallego

Denunciar una situació que no podem aguantar més. No és d'ara, és de fa anys, però la cosa va empitjorant. Tenim un grup conflictiu i cada dia hem de trucar els Mossos d'Esquadra perquè vinguin. La situació és insostenible perquè la gent està espantada.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.