Sant Cugat reviu i homenatja l''empoderament popular' de l'1-O


  • Comparteix:

Sant Cugat ha recordat aquest divendres l'1 d'octubre de l'any passat com una jornada 'històrica' d''empoderament popular' i que 'ha de servir d'exemple per avançar'. L'estrena del documental 'Alçades', de Judith Colell i Joan Giralt i del curtmetratge 'Clandestí', tallers de manualitats, una taula rodona i actuacions culturals han omplert el parc de Ramon Barnils de centenars de persones.

La jornada ha començat, com ara fa un any, a les escoles, on molts dels que les van mantenir obertes durant tot el cap de setmana s'han reunit i han organitzat tallers i activitats per recordar la data.

Després, els participants han arribat al parc de Ramon Barnils, on s'ha format una urna gegant amb 28 peces dels 28 col·legis de la ciutat. Crits de 'llibertat' i d''independència', a més d'aplaudiments i tallers de manualitats, han marcat una jornada per 'reivindicar' la 'força de la gent' que 'ha de servir com a exemple per avançar i construir el futur', tal com han explicat els representants dels punts electorals i el membre de la plataforma Sant Cugat 1 d'octubre Iñaki Uriz.

L'acte, conduït pel periodista santcugatenc Jofre Llombart, ha comptat amb actuacions d'entitats i grups locals com els Castellers, l'Esbart, els grallers, Pubilles Ninja i Zapato y Cordón. A més, també hi ha hagut temps per a la reflexió amb una taula rodona formada per Salvador Cardús, Diana Riba, Ignasi Bea i Maria Vila.

La part audiovisual han estat les estrenes del curtmetratge 'Clandestí', dirigit per JR Armadàs i Ivan Mulero, que ficciona les hores abans del referèndum de l'any passat, i del documental 'Alçades', una crònica dirigida per Judith Colell i Joan Giralt de com es va viure l'1-O a Sant Cugat.




Assistents

Commemorar totes les activitats que vam fer al voltant de l'1 d'octubre aquí a l'escola que van ser un exemple d'autoorganització espontània. / Aquells dies es va crear un sentiment de comunitat a l'escola, al barri, amb els veïns, que no havíem viscut abans. / No tenim tanta il·lusió com l'any passat. Hem demostrat que hi ha una xarxa i estem aquí però hi ha molta gent en una situació complicada. Hem demostrat que tenim perseverança. / Tornar a estar amb la gent amb qui vam compartir l'estona, ens ho vam passar molt bé i vam defensar la nostra llibertat de votar.

Iñaki Uriz

El nostre referèndum. Que diuen que va ser el referèndum de les nostres vides. Recordant tot el que vam fer aquell dia, que va ser l'inici d'una República que encara s'ha de validar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.