Serra defensa que els exdirectius de CatalunyaCaixa van fer 'el que tocava' i que els sous escandalosos 'no existeixen'

L'expresident de l'entitat afronta el judici a l'Audiència de Barcelona 'tranquil i preocupat'


Temes relacionats

El jutge manté com a investigat Narcís Serra pel forat de 721 milions d'euros a Catalunya Caixa ( 5/jun/18)


  • Comparteix:

Narcís Serra (dreta), amb el seu advocat, Pau Molins / Foto: ACN

Narcís Serra (dreta), amb el seu advocat, Pau Molins / Foto: ACN

L'expresident de CatalunyaCaixa, el santcugatenc Narcís Serra, ha defensat que els exdirectius de l'entitat 'van fer el que tocava' i ha assegurat que els 'sous escandalosos no existeixen'. Serra ho ha afirmat aquest dijous en una atenció als mitjans a la sortida de l'Audiència de Barcelona després del primer dia del judici per les retribucions presumptament desproporcionades a directius de l'entitat pel qual estan acusats Serra, l'exdirector de CatalunyaCaixa Adolf Todó i 39 exdirectius més.

L'expresident de l'entitat ha assegurat que demostrarà al llarg del judici que va fer 'el que havia de fer' i ha reiterat que no està penedit. Serra ha explicat que afronta el judici 'tranquil i preocupat' però ha assegurat que només van prendre 'decisions legals i legítimes'.

L'expresident de CatalunyaCaixa ha dit que està 'segur' que ho aclariran tot, encara que també s'ha mostrat 'preocupat'. 'Seria insòlit que una persona que estigués sota judici no estigués preocupada', ha aclarit Serra. D'altra banda, l'expresident de l'entitat també ha argumentat que els directius van veure 'abans que altres autoritats'moltes coses i van 'canviar la direcció'.

L'expresident de l'entitat, ara propietat del BBVA, està acusat de dos delictes d'administració deslleial i la fiscalia demana quatre anys de presó per a Serra i 16 acusats més. Als altres 24 acusats, als quals només atribueix un dels dos delictes, els demana dos anys de presó. La fiscalia també reclama que els acusats paguin al FROB 2.568.000 euros més interessos en concepte de responsabilitat civil. La CUP, la Confederació Intersindical de Caixes i el FROB també acusen de delicte societari, i arriben a demanar fins a sis anys de presó.

El judici està previst que duri 28 sessions, fins el 30 de novembre, i aquest dijous s'han debatut les qüestions prèvies. Serra i Todó declararan el proper 11 d'octubre quan està prevista la propera sessió del judici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.