Arriba a Sant Cugat un projecte per experimentar amb la intel·ligència artificial

El projecte ExperimentAI es farà a la Biblioteca Miquel Batllori / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 6/nov/18 per Clara Bardají

El projecte d'experimentació ciutadana sobre intel·ligència artificial, ExperimentAI, impulsat pel Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona (CVC-UAB), arrenca motors aquest dimecres a la Library Living Lab de la Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que oferirà sessions obertes a tothom cada dimecres a les sis de la tarda fins al febrer, és apropar als ciutadans com la intel·ligència artificial i la visió per computador impacten en el nostre dia a dia. Es tracta d'un projecte en què, amb l'ajuda dels investigadors, els participants identificaran diferents reptes de la societat, tant globals com localitzats, i desenvoluparan processos d'innovació per trobar-ne la solució mitjançant la tecnologia i la visió per computador.

El projecte, finançat per la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, se centra en cinc àrees d'estudi que poden impactar en el nostre dia a dia com a ciutadans i usuaris: Mobilitat Autònoma, Humanitats digitals, Salut Connectada, Comunicació i Xarxes Socials i Educació i món laboral. Alexandra Canet, responsable de comunicació al Centre de Visió per Computador, explica que 'la tecnologia cada vegada té més presència' en la nostra vida i cal que l'usuari aconsegueixi apoderament sobre ella. Per això, és important que la ciutadania conegui com funciona i que siguin 'conscients que hi és i poder decidir com es vol que aquesta tecnologia funcioni'.

ExperimentAI tindrà lloc a la Library Living Lab de Volpelleres, un espai ubicat en una biblioteca pública que permet treure la investigació dels centres de recerca i portar-la a un lloc on l'usuari se senti còmode i pugui fer servir i conèixer aquesta tecnologia.




DECLARACIONS

Alexandra Canet

La tecnologia cada cop té més presència, ens ajuda amb els processos. Com ho tindrem cada cop més en el nostre dia a dia, no només hem de conèixer com funciona sinó també ser conscients que hi és i poder decidir com volem que aquesta tecnologia funcioni al final. Com a usuaris poder tenir algun apoderament d'aquest tipus de tecnologia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio