Els veïns de l'Eixample-Torreblanca, els més satisfets de viure a Sant Cugat


Temes relacionats

La ciutat aconsegueix un 7,9 en satisfacció dels santcugatencs (26/set/18)


  • Comparteix:

L'avinguda de Gaudí, aquest dimarts

L'avinguda de Gaudí, aquest dimarts

Els veïns de l'Eixample -Torreblanca són els més satisfets de viure a Sant Cugat, segons conclouen les darreres dades de l'Observatori Sociològic. Els residents d'aquesta zona valoren la seva satisfacció amb un 8,2 sobre 10. A l'altre extrem, els veïns de la Floresta - les Planes són els menys satisfets, amb un 7,3.

És gairebé un punt de diferència en el qual s'ubiquen la resta de barris. Així, a la zona del Parc Central - Coll Favà i el nucli assoleixen també el 8, mentre que els districtes, Valldoreix, Can Mates-Volpelleres i el Coll-Sant Francesc es queden per sota del 8.

Per barris / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
Per barris / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


La mitjana se situa en el 7,9, el nivell més baix des del 2012. A partir d'aquell any, sempre s'han registrat notes superiors al 8. El màxim històric se situa al juliol del 2015 amb un 8,3. En aquesta 37a onada, corresponent a juliol del 2018, el 85,7% dels residents diuen estar bastant o molt satisfets amb viure a Sant Cugat, mentre que un 0,8% se sent gens satisfet, un 1,5% poc i l'11,8% regular.

Nivells de satisfacció / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
Nivells de satisfacció / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Evolució / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
Evolució / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Per edats i gènere
Per edats, la franja més satisfeta amb el municipi engloba els majors de 65 anys, que puntuen la seva satisfacció amb un 8,3. La resta de col·lectius d'edat atorguen notes per sota del 8, especialment els joves entre els 25 i 34 anys que en donen un 7,7. De la mateixa manera, les dones valoren més la seva satisfacció (7,9), concretament una dècima més que els homes (7,8).

Per edats i gènere / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
Per edats i gènere / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Aquesta 37a onada de l'Observatori Sociològic s'ha realitzat al juliol a través d'un miler d'entrevistes vàlides amb quotes per sexe, edat i zona de residència. És la primera que coincideix amb Carmela Fortuny com a alcaldessa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.