El món local lamenta la pèrdua de Pep Blanes i en reconeix la vàlua artística i personal


  • Comparteix:

El món local ha lamentat aquest dijous la mort del gastrònom i artista Pep Blanes, que ha mort aquest dimecres als 87 anys. L'artista d'origen terrassenc, fill predilecte de Sant Cugat, havia estat molt arrelat al municipi, especialment en l'àmbit artístic i gastronòmic.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha lamentat la pèrdua de Blanes, que ha definit com 'un dibuixant predilecte' per a la ciutat, i ha recordat que va destacar per dibuixar el Monestir i els seus capitells durant més de 30 anys. Un llegat, que ha dit, quedarà per sempre al municipi.

En aquest sentit, el galerista Josep Canals, n'ha destacat la seva vàlua artística i la 'poètica' que desprenien els seus dibuixos. També ha lloat la seva implicació en institucions artístiques com l'Escola d'Art de Sant Cugat, així com també la seva participació en l'Associació d'Amics de la Unesco, des d'on es va bolcar en la candidatura dels claustres romànics de Sant Cugat i Girona.

De la seva banda, Jaume Sàbat, amb qui Blanes va fundar el col·lectiu gastronòmic local Dom Cugat, ha explicat que al gastrònom li encantava la cuina i tot el que implicava, com per exemple els àpats al voltant de la taula amb amics, en què sobretot es parlava d'amistat i de sinceritat. 'Blanes era un pal de paller', ha destacat Sàbat amb relació a la seva figura.

Està previst que el funeral de Blanes sigui aquest divendres a les deu del matí al Monestir.










Carmela Fortuny

Una pèrdua per a la ciutat, però també un llegat que ens deixa que de ben segur que les associacions, i els veïns i veïnes farem possible per treure endavant.

Josep Canals

Era un artista local a qui li agradava molt el món de l'art. Una espiritualitat, una entrada en el món poètic a través del seu dibuix i la seva forma de fer.

Josep Canals

Un aspecte que crec que és important, i que és desconegut. Ell va ser un dels que va participar a l'Escola d'Art de Sant Cugat.

Jaume Sàbat

Era el nostre pal de paller. Hem fet molts sopar sobre l'amistat, sobre la sinceritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.