La Plataforma de Torre Negra organitza una passejada per conèixer aquest espai natural


  • Comparteix:

L'entitat vol que es defineixin els mecanismes de gestió del Parc Rural

L'entitat vol que es defineixin els mecanismes de gestió del Parc Rural

La Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra ha organitzat, per aquest dissabte, una passejada per aquest espai natural. L'objectiu és divulgar entre la població el que Torre Negra significa i debatre quines són les mesures que s'haurien de prendre per consolidar la seva protecció. Per a la plataforma, tot i que l'espai ja no és urbanitzable, encara queden moltes pendents qüestions importants sobre la seva gestió i regulació.

La passejada, que començarà a les 9 del matí des del Club Muntanyenc, està oberta a tothom que es vulgui afegir i conèixer de més a prop l'espai natural de Torre Negra. Aquesta iniciativa és una forma de donar a conèixer el valor ecològic que té aquest espai rural de la nostra ciutat i alhora debatre com s'hauria de gestionar la zona. El portaveu de la plataforma, Lluís Llerena, insisteix en que l'objectiu és apropar tothom a Torre Negra.

Lluís Llerena

L'objectiu és divulgar el que és Torre Negra i els seus espais i el seu ús social. Per altra banda també debatre el seu futur.


Ara per ara, i tot i que els terrenys s'han qualificat com no urbanitzables, encara no hi ha un projecte concret per a la gestió de Torre Negra, segons la Plataforma. La pròxima setmana es constituirà la Comissió Tècnica Assessora pel seguiment de la redacció del Pla Especial del Parc Rural de Torre Negra, que estarà enllestit, previsiblement, en el termini d'un any.

En aquest sentit, Lluís Llerena, portaveu de la plataforma, ha insistit que cal aplicar mesures concretes i posar en marxa d'una vegada per totes el procés.

Lluís Llerena

S'ha aconseguit que sigui espai no urbanitzable, ara falta veure com es gestiona. Un espai pot estar protegit però una mala gestió pot degradar-ho.


La Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra està preparant pels propers mesos diverses activitats, com una exposició itinerant o pòsters divulgatius d'aquest espai natural que es repartiran per escoles i centres cívics. A més, també estan organitzant altres passejades per seguir apropant Torre Negra a la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.