Un santcugatenc, protagonista del documental 'Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)'

La producció s'estrena avui a TV3 a les 21:55


  • Comparteix:

En Marc és un dels protagonistes del documental

En Marc és un dels protagonistes del documental

Marc, santcugatenc de 10 anys, és una de les dues cares principals del documental 'Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)', que s'estrena aquest dimarts a TV3 a tres quarts i mig de deu de la nit. El film, de Biel Mauri i Marc Serena, vol retratar el dia a dia de les persones amb autisme a Catalunya i fer reflexionar sobre la necessitat d'integrar-les a la societat. El magazin 'Sant Cugat a fons' ha entrevistat aquest dimarts el pare de Marc, Joan Montserrat, el membre del Grup TEA Sant Cugat Carles Sanjuan i el director Biel Mauri.

ESCOLTA-HO

Durant l'entrevista, els tres han constatat la manca de suport amb la qual compten les persones amb Transtorn de l'Espectre Autista (TEA) i les seves famílies, i han assenyalat que cal que es destinin 'més recursos' a oferir serveis i a capacitar personal a les escoles i administracions per ajudar-les a viure amb 'els mateixos drets' que la resta de persones. El pare de Marc, Joan Montserrat, ha apuntat especialment a les escoles com una forma de normalitzar aquest trastorn.

Sobre el futur de la convivència amb aquest transtorn, Montserrat i Sanjuan no són gaire optimistes, ja que, segons han explicat, la reacció de l'administració no s'està produint i els canvis que es necessiten no es poden fer sense 'planificació'.

El director del documental, Biel Mauri, ha explicat que el rodatge ha estat 'molt fàcil' davant la predisposició tant de les famílies com dels dos protagonistes i ha assenyalat que un dels objectius del film és 'positivitzar' l'autisme.






Joan Montserrat

Defineix molt bé com se sent una persona amb TEA. Volen estar en el món com nosaltres però tenen una manera diferent de veure'l i actuar. I és com si estiguessin en un lloc que no els toca.

Carles Sanjuan

La inclusió no s'improvisa. Per molt que vulguin canviar les administracions, que no ho estan fent. És una qüestió de 'postureig', es fa la postura que és socialment correcte, però la feina de veritat no es fa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.