La comissió de la Festa de Tardor recuperarà l'esperit reivindicatiu

Torna la figura del pregoner, enguany amb el Sindicat de Llogateres


Temes relacionats

La Festa de Tardor torna a finals d'octubre amb el lema 'Construïm un Sant Cugat que no ens expulsi' (11/oct/18)


  • Comparteix:

La Festa de Tardor omplirà Sant Cugat de cultura popular, tradició i solidaritat el cap de setmana del 27 i 28 d'octubre. Sota el lema 'Construïm un Sant Cugat que no ens expulsi', la Festa de Tardor d'enguany l'encara una nova comissió. Els objectius que s'ha marcat ja s'han fet notar en la manera d'organitzar i programar les activitats. Enguany s'ha volgut retornar al caire reivindicatiu de la festa amb la recuperació de la figura del pregoner que anirà a càrrec del Sindicat de Llogateres.

En aquest sentit, també s'ha programat un debat, dissabte a les quatre de la tarda, sobre 'quin model d'habitatge tenim i quin volem' a la plaça d'Octavià.

La festa també ha incorporat la presència de col·lectius amb poca representació fins ara com les AFA, les agrupacions escoltes i de teatre. La nova organització també ha esponjat les propostes de cultura popular durant el cap de setmana per evitar que 'el dissabte sigui el dia de les activitats i diumenge el de les paradetes'.

Activitats destacades
La plaça d'Octavià, la de l'Om, la de l'U d'Octubre i els Jardins el Paga-li Joan seràn els centres neuràlgics de la gresca.

Dissabte, a partir de les dotze del migdia, la dansa pren Octavià amb les actuacions del Grup Mediterrània, l'Esbart i les colles sardanistes. A les sis de la tarda, hi haurà l'actuació dels Castellers de Sant Cugat, acompanyats del Castellers de Vilafranca i Castellers de Sabadell.

Paral·lelament la plaça de l'Om acollirà un taller de portadors dels Gegants de Sant Cugat, serà de cinc a set de la tarda. Tot seguit serà el torn del correfoc de la Festa de Tardor amb els Diables, el Boc i els Trabucaires.

Diumenge, la gresca torna a Octavià amb una mostra d'instruments de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat (EMTSC) de deu a una. Una mostra i taller de caparrots a les dotze del migdia i l'actuació dels Bastoners i ball de gitanes a partir de tres quarts d'una.

Durant tot el cap de setmana la Coordinadora de Cultura Popular tindrà una parada a Octavià així com diverses entitats de Sant Cugat.

Entre altres propostes hi haurà un taller de castells i l'actuació dels grups de diables de Llefià, Sant Pere de Ribes i Vacarisses.

La programació de la Festa de Tardor es pot consultar en aquest enllaç.


Joan Cortadellas

La Festa de Tardor és com el balcó que mostra les entitats del poble. Hem volgut que les entitats tinguin veu activa i per això, per exemple, vam deixar que el tema i el lema de la festa es decidís entre tots i, fins i tot, enlloc de preparar un manifest des de la comissió hem proposat a una enitat que faci el pregó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.