Valldoreix vol viure aquest cap de setmana un Aplec de la Salut revitalitzat

El canvi de data i la recuperació del concurs de paelles, argument per recuperar la popularitat de la festa


  • Comparteix:

L'Aplec de la Salut ha perdut participants en els últims anys

L'Aplec de la Salut ha perdut participants en els últims anys

L'Aplec de la Salut estrenarà data aquest dissabte després d'anys celebrant-se el 12 d'octubre amb la voluntat de recuperar públic. La trobada, que se celebra formalment des de l'any 1939, s'ha traslladat per evitar el pont del dia de la Hispanitat i assegura enguany el concurs de paelles, que penjava cada any d'un fil per la normativa antiincendis. El programa d'actes començarà a les onze del matí amb la missa, seguida de la gimcana sobre l'aplec, tot i que els més matiners ja hi seran per esmorzar cap a les nou. A la tarda, es faran jocs infantils.

ESCOLTA-HO

Un dels objectius del renovat Aplec de la Salut planteja arribar als més joves i als nous valldoreixencs, segons han explicat l'historiador Juanjo Cortés i el vocal de Cultura de l'EMD, Quim Castelló, al magazin 'Sant Cugat a fons'. La voluntat tant de l'EMD com de les entitats és recuperar la popularitat d'un aplec que havia arribat a reunir 'gairebé un miler de persones', segons han explicat.

El concurs de paelles és un engranatge clau d'aquest aplec i enguany l'EMD ha volgut assegurar que es pugui fer. En primer lloc, perquè, segons ha explicat Quim Castelló la normativa antiincendis es relaxa a partir del 15 d'octubre i també perquè enguany s'haurà de fer amb fogonets.

A la secció 'Història de Valldoreix', Cortés ha explicat que, si bé la celebració formal data de 1939, la zona del Puig Madrona ha acollit celebracions relacionades amb la fe des de temps 'immemorials' i ha recordat que des d'El Papiol, el municipi més proper per l'altra banda, també es fa un aplec de la Salut que coincideix, aproximadament, amb la Festa Major del territori.


Quim Castelló

Té la seva problemàtica, s'han de posar mitjans per evitar qualsevol cosa. Però els agents rurals ens diuen que hi ha perill i no hi ha paelles. Després la gent s'enfada. A més, també hi ha el canvi d'hàbits i els ponts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.