Sant Cugat, capdavantera en la recollida selectiva neta

És la ciutat de més de 60.000 habitants de la regió metropolitana amb més bons resultats


  • Comparteix:

Sant Cugat és el municipi de més de 60.000 habitants de la regió metropolitana de Barcelona que millor recicla. Ho corroboren les dades de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), que al 2017 ha xifrat l'índex de recollida selectiva neta a la ciutat en un 37,26%, cinc punts per sobre de la mitjana catalana, d'un 32%. Per darrere queden municipis com Barcelona (29,88%), Terrassa (28,73%), Rubí (27,98%) i el Prat de Llobregat (27,97%).

Unes dades que el director de l'ARC, Josep Maria Tost, qualifica d''espectaculars' i atribueix a l'aposta pel medi ambient de la ciutat. També ha explicat que li consta que des de l'Ajuntament es vol treballar per millorar la xifra.

Quart municipi del Vallès
En clau comarcal, Sant Cugat és el quarta localitat que millor recicla. La primera és Matadepera, amb un 74,60% de recollida selectiva neta. Palau-Solità i Plegamans és segon amb un 59,76% i Rellinars, tercera amb un 45,60%. Per darrere de Sant Cugat, queden Ullastrell amb un 35,98% i Vacarisses, amb un 35,97%. De fet, el Vallès Occidental és la que menys residus per càpita genera de la regió metropolitana, uns 410,24 kilos per habitant i any. La comarca que més residus produeix, en canvi, és el Garraf amb 602,19 kilos.

L'índex global de recollida selectiva neta a la regió metropolitana és d'un 28,69%, una xifra que s'ha incrementat respecte al 2016 però que encara és inferior a la mitjana del país, concretament tres punts per sota.

La recollida selectiva neta té en compte els residus recollits que corresponen a cada fracció i n'exclou els impropis.




Josep Maria Tost

Sant Cugat té una gran implicació amb el medi ambient. Es tracta d'una aposta política pels temes ambientals. És un resultat espectacular.

Josep Maria Tost

L'Ajuntament vol analitzar com millorar, com per exemple apostar per educadors de carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.