Coure castanyes i disfressar-se de monstres, maneres de viure la nit més terrorífica de l'any

Diversos santcugatencs expliquen com celebraran la vetllada


Temes relacionats

Descobreix quina parada de castanyes et queda més a prop (24/oct/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat es prepara per celebrar la Castanyada i Halloween. Una de les nits més terrorífiques de l'any arriba al municipi i els ciutadans tenen clar que la celebraran de formes diverses. Alguns opten per seguir amb la tradició i menjar castanyes, panellets i moniatos, i altres aposten per encarnar personatges terrorífics. La majoria, però, també combina ambdues festes.

Marta Coll cada any celebra la 'Castaween' i la 'Hallonyada'. Una barreja de les dues tradicions que a casa seva es materialitza en combinar els productes típics catalans amb disfresses terrorífiques. 'Mengem panellets, moniatos i castanyes disfressats de monstres', explica. També ho combina l'Ian Gil, que a Sant Cugat celebra Halloween i a un altre poble fa la Castanyada.

Altres com Joan Mallol, en canvi, aprofiten la nit per sortir amb els amics a fer el 'trick or treat' ('truc o tracte'). Una tradició infantil vinculada a Halloween en què els infants surten al carrer disfressats i van de casa en casa demanant regals, llaminadures o diners mentre pronuncien aquestes paraules.

No tots els santcugatencs, però, combreguen amb aquesta tradició anglosaxona. És el cas de la Pilar Cañada, que es mostra orgullosa de seguir celebrant la Castanyada amb la família i els amics. 'És una festa nostra que cal preservar', afirma.

Vendre castanyes, un ofici que s'està perdent
També ho opina l'Óscar Millán, que ven castanyes des de fa més d'una dècada. Considera que és un ofici que s'està perdent i lamenta que des de l'administració no es permeti posar parades de castanyes més enllà de la festa. De fet, recorda que la temporada de castanyes s'allarga fins l'abril i que és un producte molt saludable. 'Al contrari del que es pensa, les castanyes no engreixen', insisteix.

En total, l'Ajuntament ha autoritzat enguany la instal·lació de set parades de castanyes. N'hi ha a les places d'Octavià, Lluís Millet, Quatre Cantons, U d'Octubre i plaça de Barcelona. La majoria d'elles vendran productes fins a mitjans de novembre. Dues d'elles, però, les de Lluís Millet i U d'Octubre, també oferiran productes fins al 2 de desembre. L'import d'una dotzena de castanyes ronda els tres euros, i els moniatos entre els 50 cèntims i els dos euros en funció de la mida.

Pel que fa als panellets, se'n poden trobar a diverses pastisseries de la ciutat. A la pastisseria Serrajòrdia, n'hi ha de pinyons, figues, ametlles, cafè, festucs i de codony amb formatge. El quilo ronda entre els 55 i els 52 euros en funció del sabor. A la pastisseria Sàbat també en tenen d'aquests sabors i també de formes diverses. N'hi ha en forma de bolets i de castanyes. Tot plegat per endolcir una de les nits més terrorífiques de l'any.








Marta Coll i Ian Gil

Nosaltres fem la 'Castaween' o la 'Halonyada'. Mengem moniatos, panellets i castanyes disfressats de monstres / A Sant Cugat faig Halloween i al poble la Castanyada.

Joan Mallol

Faig el 'trick or treat' amb els meus amics i normalment em donen llaminadures que després em menjo.

Pilar Cañada

Celebro la Castanya i no Halloween perquè és una festa nostra. La celebro amb amics coent castanyes.

Óscar Millán

Les castanyes no engreixen. És un fruit sec molt complet que té magnesi, ferro, vitamina E i C.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.