Un 11% dels santcugatencs es troba en situació d'exclusió social

Ho posa de manifest el baròmetre inclusiu de Sant Cugat del 2017


  • Comparteix:

Ciutadans passejant per la plaça d'Octavià

Ciutadans passejant per la plaça d'Octavià

Un 11,4% de la ciutadania no pot fer front a despeses bàsiques i alerta que es troba en una situació 'de forta necessitat econòmica'. És una de les conclusions que recull el baròmetre inclusiu de Sant Cugat de 2017. Es tracta d'un estudi on s'especifica que, d'aquest 11,4%, gairebé un 70% diu no poder afrontar factures de subministraments bàsics com són llum, aigua, gas i comunitat; més d'un 50% assegura no tenir prou recursos per pagar el lloguer o la hipoteca i prop d'un 20% alerta que no pot costejar despeses d'alimentació.

El baròmetre recull que el 28% d'aquestes persones en situació de necessitat econòmica pateix més d'una d'aquestes problemàtiques. Aquesta dada es tradueix en el còmput general que un 3,7% de la ciutadania es troba en situació de pobresa múltiple extrema.

La cara de la pobresa
El perfil de les persones que es troben en situació de pobresa a Sant Cugat és el d'una persona immigrant (excepte si ve d'algun estat de la Unió Europea), nascuda a l'estranger o algun altre municipi de l'Estat espanyol. També és un tret característic que tingui un nivell d'estudis inferiors als universitaris o que no tingui domini absolut de la llengua catalana.

El baròmetre especifica que poden ser ciutadans que no tenen bona relació amb la seva família i/o que no tenen bona percepció de la salut pròpia. Pel que fa al règim d'habitatge, solen ser veïns que viuen de lloguer, alguns, en habitatge públic.

L'estudi detalla que bona part d'aquestes persones resideixen a districtes com la Floresta i les Planes i a barris com Can Barata, Sant Francesc, Monestir, Torreblanca i el centre, entre d'altres.

Arribar a final de mes, tot un repte
El document detalla que dels enquestats, un 5,7% viu en llars amb dificultats per arribar a final de mes. L'estudi tradueix aquesta dada en què el 35,5% dels santcugatencs viu en llars amb moltes, algunes o certes dificultats per assolir aquest objectiu. A l'altra banda, un 11% dels enquestats assegura arribar a final de mes amb solvència.

El baròmetre
L'Ajuntament ha encarregat a Neòpolis la realització del baròmetre, que s'ha efectuat enquestant 401 veïns i amb un error mostral del 5%. Les persones susceptibles de ser entrevistades han estat 71.464 habitants de més de 16 anys d'edat. L'empresa encarregada de l'estudi ha explicat a Cugat.cat que la tècnica de recollida de dades ha estat a través d'enquesta telefònica establint quotes de sexe, edat i nacionalitat. L'estudi de camp es va allargar durant més d'un mes, des del 12 de setembre al 21 d'octubre del 2017.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.