Reflexionar sobre el consum d'alcohol, encàrrec de Fortuny al Consell de Joves 13 / 16

L'alcaldessa ha avançat que ja hi ha un esborrany de reglament per al nou Consell 17 / 23


  • Comparteix:

'Durant la Festa Major ens vam trobar un consum d'alcohol entre joves de la vostra edat no gens desitjable'. Així s'ha adreçat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, als membres del Consell de Joves 13/16, que aquest dilluns s'ha constituït per al curs 2018-2019. Fortuny els ha encarregat que ajudin al consistori a fer reflexionar el jovent sobre els perills de consumir begudes alcohòliques. També els ha demanat que treballin per fomentar la igualtat social i evitar discriminacions, i els ha fet saber que ja tenen un esborrany de reglament per al futur Consell de Joves 17/23.

Es tracta d'una antiga petició del grup, que l'alcaldessa ha explicat que es donarà a conèixer en un futur a l'òrgan participatiu, així com a la resta de partits polítics, perquè hi diguin la seva.

En la seva constitució, el Consell de Joves 13/16 també s'ha fixat com a repte del curs donar a conèixer més la seva activitat entre el col·lectiu ja que consideren que no és prou coneguda entre el jovent de la ciutat. De fet, Fortuny s'ha compromès a posar a disposició de l'òrgan participatiu un tècnic de comunicació del consistori per ajudar-los a difondre les seves propostes.

El grup, format per 24 nois i noies de diferents centres educatius, també ha explicat que seguirà treballant encàrrecs del curs passat com, per exemple, aconseguir un local de trobada per als joves i seguir millorant els mecanismes de participació dels menors de 18 anys. En paraules dels seus vicepresidents, Aitana Altuna i Àngel Segura, es tracta d'una gran responsabilitat que prenen amb molta seriositat, però sense deixar de banda la resta de companys i companyes.

De la seva banda, l'alcaldessa, presidenta de l'organisme, i el regidor de Joventut, Eloi Rovira, han lloat la tasca feta fins ara pels joves i els han engrescat a seguir treballant. 'Durant tots aquest anys hem aconseguit consolidar un gran òrgan de participació ciutadana', ha dit Rovira.

A banda de part de l'equip de govern, també han assistit a la trobada els regidors d'ERC-MES Mireia Ingla, de la CUP-PC Núria Gibert, d'ICV-EUiA Roser Casamitjana i del PSC Pere Soler.






Carmela Fortuny

Ja tenim un esborrany previst de reglament, que en aquests moments es troba en fase d'aprovació per part dels serveis jurídics de l'Ajuntament. Quan tinguem aquest primer pas el posarem a la vostra disposició i també a la de la resta de grups polítics.

Àngel Segura

Prenem la responsabilitat de manera seriosa, però també juvenil per poder representar els nostres companys.

Eloi Rovira

Són moltes les propostes que s'estan duent a terme. S'estan vinculant amb molts altres ens de participació del municipi. Estem molt contents de com està funcionant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.