El jutge arxiva la causa per encobriment contra Josep Lluís Alay

Els altres acompanyants de Puigdemont en ser detingut a Alemanya també han vist arxivat el cas


Temes relacionats

En llibertat sense mesures cautelars Josep Lluís Alay després de declarar a l'Audiència Nacional ( 4/jun/18)

En llibertat el santcugatenc Josep Lluís Alay, un dels ocupants del vehicle de Puigdemont (28/mar/18)


  • Comparteix:

En primer terme, el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i Alay, a l'A després de declarar el 4 de juny / Foto: ACN

En primer terme, el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i Alay, a l'A després de declarar el 4 de juny / Foto: ACN

El jutge de l'Audiència Nacional (AN) Diego de Egea ha arxivat aquest dimarts provisionalment la investigació per un delicte d'encobriment contra els quatre acompanyats de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya, entre ells el santcugatenc Josep Lluís Alay. Els altres acompanyats són dos mossos d'esquadra i l'empresari i amic personal de Puigdemont Josep Maria Matamala. El magistrat conclou que Alay i els dos agents investigats es trobaven fora de l'exercici de les seves funcions públiques en el moment dels fets.

Sobre Matamala, el magistrat de l'Audiència Nacional ha preguntat a la fiscalia si procedeix dictar una ordre de recerca internacional, detenció i presentació, donat que no ha prestat declaració durant la instrucció de la causa. Els altres tres ho van fer el 4 de juny passat. Si el ministeri públic demanés l'ordre i el jutge la dictés, es reobriria la causa contra ell.

A més, De Egea assenyala que de la instrucció es dedueix que cap dels quatre investigats tenia coneixement de l'activació de l'ordre europea de detenció contra Puigdemont, a la qual acompanyaven 'per simples relacions d'amistat'.

El jutge recorda que en el delicte d'encobriment 'és precís el dol consistent en actuar amb el coneixement de la comissió del delicte previ', així com 'la finalitat d'impedir el descobriment del delicte'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.