Advocacia de l'Estat i Fiscalia demanen 11 anys i mig i 16 de presó per a Romeva


Temes relacionats

Romeva: 'Som davant d'una represàlia cap a un projecte polític' ( 2/nov/18)

Polítics i entitats sobiranistes veuen 'injustes' les peticions de penes per a Romeva i la resta de processats ( 2/nov/18)


  • Comparteix:

Tribunal Suprem / Foto: ACN

Tribunal Suprem / Foto: ACN

L'Advocacia de l'Estat ha demanat 11 anys i mig de presó per a l'exconseller santcugatenc Raül Romeva, així com per a la resta d'exmembres del govern Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Dolors Bassa. Per a l'exvicepresident Oriol Junqueras demana 12 anys. A tots ells els acusa de sedició i malversació, però no de rebel·lió. De la seva banda, la Fiscalia, que sí inclou la rebel·lió, va més enllà i demana 16 anys per a Romeva i per als exconsellers i 25 per a Junqueras.

En el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, l'Advocacia, que depèn directament del govern espanyol, demana vuit anys de presó per sedició. Per a Carme Forcadell demana 10 anys pel mateix delicte. Per als dos líders independentistes i per a l'expresidenta del Parlament, la Fiscalia eleva la petició a 17 anys de pena.

Els exconsellers en llibertat Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó s'enfronten a una petició tant per part de l'Advocacia com de la Fiscalia de set anys de presó per malversació i a multes per desobediència.

En el cas dels membres de la Mesa i la cupaire Mireia Boya, ambdues acusacions només demanen multes per desobediència que s'enfilarien als 30.000 euros per investigat.

La Fiscalia demana, a més, períodes d'inhabilitació absoluta equivalents a la petició de pena de presó, excepte en els casos dels membres de la mesa, amb una inhabilitació d'un any i vuit mesos, i dels exconsellers Vila, Mundó i Borràs, amb 16 anys d'inhabilitació.

Eldiario.es ha fet públic l'escrit d'acusació de la Fiscalia.

VOX
L'acusació popular que exerceix Vox demana 74 anys de presó per a Junqueras i la resta d'exconsellers empresonats. Així consta en l'escrit d'acusació que han presentat al Tribunal Suprem (TS), segons ha confirmat l'ACN. Concretament, els acusa de dos delictes de rebel·lió, un d'organització criminal i un altre de malversació de fons i es tracta d'una petició que gairebé triplica els 25 anys que la fiscalia ha demanat per a Junqueras i encara més per sobre dels 12 anys de l'Advocacia de l'Estat. VOX també demana 62 anys de presó per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Cúpula policial
La Fiscalia sol·licita 11 anys de presó per a l'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, per un delicte de rebel·lió i demana la mateixa pena per a l'exdirector general dels Mossos Pere Soler i per a l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig. Fins ara, tots tres estaven processats a l'Audiència Nacional per delictes de sedició i organització criminal però ara el ministeri públic ha unificat criteri amb la resta d'encausats al Tribunal Suprem, on manté la rebel·lió. L'única excepció és la de la intendent Teresa Laplana, a qui el ministeri públic manté l'acusació per sedició i demana 4 anys de presó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.