La Policia Local descarta l'ús de pistoles elèctriques tàser a Sant Cugat

Interior aprova el protocol d'ús de les tàser per a les policies locals de Catalunya


Temes relacionats

La CUP-PC vol que es prohibeixi l'ús de pistoles elèctriques Taser a la Policia Local ( 6/jun/16)


  • Comparteix:

Una pistola elèctrica tàser / Foto: ACN

Una pistola elèctrica tàser / Foto: ACN

La Policia Local no es planteja, 'ara per ara', l'ús de les pistoles elèctriques tàser perquè es considera que tècnicament no són necessàries, han explicat fons de l'Ajuntament. Aquest dilluns el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat l'aprovació del protocol d'ús d'aquestes eines per a les policies locals de Catalunya. Les bases d'aquest protocol, que es faran públiques en breu, avancen que només podran utilitzar les tàser els membres del cos de la policia local en funcions de responsables de servei, expressament autoritzats i que hagin superat la formació necessària.

L'ús de la pistola elèctrica tàser es preveu en situacions en què hi hagi un risc greu per a la vida o la integritat física dels agents o de terceres persones. L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) serà l'encarregat de dissenyar i impartir la formació que han de superar els agents per dur aquestes pistoles elèctriques.

El curs inclourà aspectes relatius a la manipulació, el manteniment i la correcte utilització de l'eina policial, així com coneixements teoricopràctics del desfibril·ladors extern automàtics (DEA). La formació serà de caràcter continuat.

La tàser, a debat
El juny de 2016, la CUP-PC va portar al ple de Sant Cugat una moció demanava la prohibició a Sant Cugat de la utilització de pistoles elèctriques tàser als cossos policials i als funcionaris encarregats de la custòdia de persones privades de llibertat. Els cupaires demanaven a l'Ajuntament que es comprometés a no comprar mai eines d'aquestes característiques.

El text es va aprovar amb l'esmena del govern de Convergència que es comprometia a adoptar les conclusions de la comissió del Parlament encarregada d'abordar la qüestió. Ja llavors l'equip de govern assegurava que la Policia Local no tenia cap intenció d'adquirir pistoles elèctriques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.