Quatre detinguts per robatoris violents a l'AP-7 fent-se passar per policies


  • Comparteix:

Imatge d'un dels robatoris / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge d'un dels robatoris / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes per diversos robatoris violents a l'AP-7. Els detinguts es feien passar presumptament per policies i assaltaven de nit les víctimes mentre dormien en furgonetes o autocaravanes a les àrees de servei. Segons la investigació policial, la banda tenia una alta mobilitat i es desplaçava des de l'Alt Empordà fins a la Comunitat Valenciana. Els Mossos els relacionen amb set fets diferents efectuats entre el 18 d'agost i el 12 d'octubre.

Als detinguts, d'entre 28 i 49 anys, se'ls acusa de dos delictes de robatori amb violència, un de lesions, dos de robatori amb força, dos de furt, tres d'usurpació de funcions públiques i tres delictes contra la seguretat del trànsit.

Els Mossos van iniciar la investigació el 18 d'agost passat en saber que s'havien produït diversos robatoris amb violència al llarg de l'AP-7. Els presumptes lladres, amb diversos antecedents, s'identificaven com a policies per guanyar-se la confiança de les seves víctimes, però si aquestes no acataven les seves ordres o oposaven resistència eren agredides. Les víctimes més habituals eren persones estrangeres que podien portar grans quantitats de diners en efectiu perquè estaven de vacances.

Durant la investigació, els agents van descobrir que utilitzaven una nau d'un polígon industrial de l'Àrea Metropolitana de Barcelona com a residència temporal i per amagar el botí robat. Després d'un dispositiu policial de vigilància i seguiment, el 4 de novembre es van portar a terme les detencions i es va registrar la nau, on els Mossos van trobar més de 3.000 euros en efectiu en diversos tipus de moneda.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Figueres el 5 de novembre, que ha decretat dues ordres d'allunyament a l'AP-7 per als principals implicats. L'empresa Abertis ha col·laborat activament amb els sistemes de videovigilància de l'autopista i s'ha presentat com a part perjudicada en el procés judicial.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.