Els actes del centenari de la Floresta començaran a finals de gener

Les activitats s'allargaran fins al juliol i una exposició itinerant serà el plat fort de la programació


  • Comparteix:

L'exposició comptarà amb fotografies que recordaran el passat de la Floresta / Foto: Lafloresta.info

L'exposició comptarà amb fotografies que recordaran el passat de la Floresta / Foto: Lafloresta.info

Els actes de commemoració del centenari de la Floresta donaran el tret de sortida a finals de gener, amb un dinar popular per als veïns, i s'allargaran fins al juliol, amb una breu aturada al maig amb motiu de les eleccions municipals. La comissió promotora dels actes ha pensat en una programació per a tots els públics i amb l'objectiu de recordar el passat del districte. Una exposició itinerant serà un dels plats forts dels actes. També hi haurà un cicle de conferències, la projecció d'un documental, una obra de teatre i una passejada pels punts més emblemàtics del districte, entre d'altres.

L'exposició es podrà veure a l'estació de La Floresta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), al Casino, al Centre Social i Sanitari i el Centre Cívic. A la mostra es podran veure fotografies antigues, textos explicatius sobre la història de la Floresta i, en concret, de l'espai on aquell moment hi hagi l'exposició amb un eix cronològic dels esdeveniments més significatius.

Entitats i equipaments del districte s'han bolcat en la preparació del centenari, com és el cas de l'escola la Floresta, que des de les aules treballarà amb els infants diversos aspectes relacionats amb la història del districte. Amb tot el treball que elaborin els alumnes editaran un llibre com a record.

El coordinador de la comissió promotora dels actes del centenari, Òscar Costa, ha explicat a Cugat.cat que la implicació dels veïns està sent clau per tirar endavant la festa. Els detalls del programa es donaran a conèixer al desembre.

100 anys d'Associació de Veïns i Propietaris de la Floresta
El 1917 l'arribada del ferrocarril a Sant Cugat va impulsar el sorgiment d'iniciatives urbanitzadores que es van concretar en la fundació de l'Associació de Propietaris de la Floresta al gener de 1919. L'entitat va ajudar a consolidar l'activitat social entre els veïns, tant de les masies preexistents com dels nous propietaris estiuejants que hi van anar arribant. D'aquesta manera, un segle després, els florestants han fet seva aquesta data per commemorar el naixement de la Floresta.


Òscar Costa

Les activitats del centenari les pensen els veïns. Els florestans s'han anat engrescant i creiem que les propostes arrossegaran gent. Cada grup de veïns s'ha encarregat una activitat diferent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.