La parròquia de Sant Pere d'Octavià no segueix la campanya episcopal contra l'eutanàsia


  • Comparteix:

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià no se sumarà, en principi, a la proposta engegada per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) per divulgar el document episcopal titulat 'L'eutanàsia és immoral i antisocial'. El rector de la parròquia, mossèn Blai Blanquer, ha explicat que ja ha rebut el document dels bisbes espanyols però que en cap moment ha rebut directrius per divulgar-lo.

El rector de la Parròquia de Sant Pere, mossèn Blai Blanquer, ha negat en tot moment que hi hagi una campanya orquestrada per la Conferència Episcopal, almenys al bisbat de Terrassa, al qual pertany Sant Cugat.

Blanquer ha afirmat haver rebut el document ahir mateix, però sense ordres directes de divulgar la campanya. Per tant, ha reiterat desconèixer la voluntat de la CEE que les parròquies catalanes el reparteixin entre els seus feligresos. Escoltem mossèn Blai Blanquer.

Blai Blanquer

Si hi ha una campanya no és aquí. Hem estat el cap de setmana reunits amb el bisbe, entre d'altres, i no se n'ha dit cap paraula d'aquest tema


Blanquer ha defugit la polèmica entre la jerarquia eclesiàstica i el govern espanyol sobre les posicions de l'executiu en relació a la religió. A més, ha afegit que no li interessa entrar en un joc d'enfrontament, pel simple fet de que hi hagi posicions que puguin ser contràries. Blanquer ha explicat que té l'obligació de defensar les posicions de l'Església, però que per parlar del tema primer s'ha de saber de què es tracta, doncs sovint es confonen els termes. L'escoltem.

Blai Blanquer

Jo tinc el deure de transmetre el que pensa l'Esglèsia però és important saber del que estem parlant. Segons de què, jo pensaré blanc i vosté negre però hem de saber de que parlem


Mossèn Blanquer considera, per exemple, que no s'han d'aplicar mitjans artificials per allargar la vida d'un malalt terminal, una pràctica que es coneix com a eutanàsia passiva.

Recordem que la Conferència Episcopal Espanyola ha editat a Catalunya mig milió de documents rebutjant l'eutanàsia i ha invertit a tot l'Estat 85.000 euros en la campanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.