L'activista colombià Javier Giraldo, Memorial Joan XXIII 2018

El pioner de les ONG a Catalunya, Josep Ribera, Menció de Reconeixement Frederic Roda


  • Comparteix:

El reconeixement s'ha presentat aquest dissabte a la Casa de Cultura / Foto: Cugat.cat

El reconeixement s'ha presentat aquest dissabte a la Casa de Cultura / Foto: Cugat.cat

L'Institut Víctor Seix de Polemologia i la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) han reconegut la tasca de l'activista colombià Javier Giraldo amb el 51è Memorial Joan XXIII. Les entitats també han reconegut el 'pioner' de les ONG a Catalunya, el desaparegut Josep Ribera, amb la Menció de Reconeixement Frederic Roda.

Giraldo ha rebut la distinció 'pel seu incansable treball d'acompanyament i suport a les comunitats camperoles a Colòmbia, en la defensa de la terra i del dret a la vida'. També se'l lloa per ser 'promotor d'experiències de pau i defensa dels drets humans en ambients de conflicte armat i de desigualtat social'. La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha subratllat la importància de fer entrega del reconeixement malgrat el procés cap a la pau que viu Colòmbia, ja que ha recordat que alguns grups paramilitars hi segueixen actuant.

Pel que fa a Josep Ribera, mort l'agost passat, se'l posa en valor per haver creat Agermanament, considerada la primera ONG catalana, que estrenyia llaços entre Catalunya i Xile. També s'ha reconegut 'la seva visió pionera per crear un centre d'estudis internacionals al país, el CIDOB, i per haver participat en la fundació el 1977 de l'Associació Catalana de Solidaritat i Ajut als Refugiats. Tot plegat ho ha explicat el president de la Unipau, Arcadi Oliveres.

A la presentació dels homenatjats també hi ha participat la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, que ha posat en valor la tasca de l'Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Unipau a l'hora d'atorgar aquest guardó.






Neus Sotomayor

És molt necessari entregar el reconeixement malgrat que s'hagin signat acords de pau. Els paramilitats continuen amenaçant les comunitats camperoles.

Arcadi Oliveres

La primera ONG de Catalunya, Agermanament, la va fundar Josep Ribera.

Susanna Pellicer

L'organització fa un esforç a l'hora de pensar qui mereix el guardó. Sempre hi ha molts candidats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.