Sant Cugat registra una quarantena de sortides de Bombers arran de les pluges

La comarca, de les més afectades per la pluja


  • Comparteix:

Esllavissada en un carrer del barri de Can Monmany de Valldoreix / Foto: EMD

Esllavissada en un carrer del barri de Can Monmany de Valldoreix / Foto: EMD

Les pluges intenses que van començar aquest dijous a la matinada han comportat 39 sortides dels Bombers de la Generalitat a Sant Cugat. La majoria de les actuacions han estat esllavissades i retirada d'aigua en baixos d'edificis. Bombers, amb més d'un centenar de trucades des del municipi, certifica que no s'han produït incidències de gravetat. El Vallès Occidental ha estat de les comarques més afectades per la pluja, sent Rubí i Terrassa els municipis que més han requerit la intervenció dels Bombers. El cos ha efectuat mig miler de serveis al conjunt del país.

La principal conseqüència de la pluja aquest dijous han estat els problemes de mobilitat. L'acumulació d'aigua ha afectat algunes vies, sobretot a Coll Favà, Can Magí i Can Sant Joan, on s'han registrat incidències importants en el trànsit. Hi han treballat dues dotacions de Bombers per una acumulació d'aigua que ha impedit els pas dels vehicles a l'avinguda de la Generalitat.

També ha baixat força acumulació d'aigua a Volpelleres i el Camí de Can Camp, sense intervenció de Bombers. Durant el matí, han caigut diversos murs de cases particulars, com ara al passeig del Nard, al del Mas Roig, al carrer del Pont, Faisà, el del Pigot i l'avinguda de Vall d'Or, a Valldoreix. Al passeig de Garriga del territori un cotxe buit afectat per un aiguat ha estat sinistre, segons fonts de l'EMD. També s'han registrat goteres a l'escola bressol i a la Biblioteca de Valldoreix. També hi ha afectacions a la Nau de Cultura del territori. A la Floresta, una esllavissada ha provocat afectacions al transport escolar del matí.

Sí ha intervingut Bombers en un edifici del carrer de Dos de Maig, per treure l'aigua del forat d'un ascensor, i al passeig del Nard per un conductor rescatat d'un toll d'aigua, el mateix que ha impedit passar durant una estona un autobus urbà. El Bombers recorden que només poden actuar en casos particulars si l'acumulació d'aigua és superior als 40/50 centímetres quadrats.

També hi han treballat efectius de l'Ajuntament, de Protecció Civil, ADF i de la Policia Local per recuperar la normalitat al municipi. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha explicat que tenien 'totalment identificats' els punts on hi ha més complicacions sempre que hi ha situacions de pluja i ha agraït 'el civisme i la paciència' dels veïns. La presidenta accidental de l'EMD, Susana Herrada, s'ha felicitat que no hi hagin danys personals i ha celebrat la coordinació entre tècnics i brigada.

La situació també ha afectat el servei de trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb incidència a la S1 que al matí i a la tarda ha registrat problemes i queixes dels usuaris a les xarxes. Al matí una avaria a Gràcia provocava circulacions fora d'horari i a la tarda la normalitat es restablia, però només en sentit Barcelona des de Sant Cugat. En sentit Terrassa Nacions Unides, bona part de la tarda s'ha cobert amb el servei de bus llençadora des de la parada de Sant Cugat fins la cocapital. Pel que fa als autobusos urbans, han acumulat retards d'entre 20 i 40 minuts en algunes línies al matí.

Als Túnels de Vallvidrera també ha estat un matí complicat per les retencions com a conseqüència del despreniment d'un talús que ha obligat a tallar un carril. A la tarda, s'ha aixecat el peatge de les Fonts. L'AP-7 també ha registrat cues, de fins a cinc quilòmetres, en sentit nord, des de Martorell fins Barberà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.