Famílies reclamen canvis legislatius per a l'autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

L'associació Dincat ha organitzat una jornada per a famílies al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Moment de la jornada / Foto: Cugat.cat

Moment de la jornada / Foto: Cugat.cat

Dotar d'una major qualitat de vida les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest és el principal objectiu de la federació d'associacions Dincat, que aquest dissabte ha reunit al Teatre-Auditori de Sant Cugat famílies i agents implicats en una jornada per compartir experiències i coneixement. Sobre la taula un repte: millorar l'autonomia i la independència d'aquestes persones.

Des de l'associació, la presidenta, Rosa Cadenas, explica que es tracta d'un repte que requereix d'uns 'canvis legislatius' que no arriben amb la rapidesa que es necessita. 'Volem que puguin optar a vides independents', diu Cadenas, qui creu que això implica sortir dels sistemes de protecció 'tan tancats'.

Una petició recollida pel secretari general d'Afers socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Iglesies, que ha explicat que el govern 's'està mirant al mirall' per oferir 'polítiques més ambicioses'. Això passa, ha detallat Iglesies, per avaluar les polítiques socials actuals, quantificar la inversió i revisar la legislació catalana.

En aquest sentit, es compta amb el suport de l'administració local. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha posat en valor la feina feta a Sant Cugat en matèria d'inclusió i participació, però focalitza els nous objectius en la inserció laboral i l'habitatge, reclamacions també de Dincat, que aplega 300 entitats socials.










Rosa Cadenas

El que volem és que puguin optar a vides independents, sortir dels sistemes de protecció tan tancats. Això requereix de canvis conceptuals.

Francesc Iglesies

Estem fent un treball d'avaluació de les polítiques del govern, de quantificar la inversió social i revisar la legislació catalana. El que fem és mirar-nos al mirall per impulsar polítiques més ambicioses.

Carmela Fortuny

Tot el tema de la inserció laboral i l'habitatge. Hem fet molta feina, però queda feina per fer i no aturarem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.