Suport unànime del ple a les AFA perquè mantinguin la gestió del menjador escolar

Un nou redactat de l'esborrany treballarà una forma jurídica que permeti la gestió de les AFA


Temes relacionats

SOS Migdia es concentra contra el decret menjador (19/nov/18)

ICV-EUiA vol que el ple s'oposi al decret de menjadors escolars de la Generalitat (30/oct/18)


  • Comparteix:

El decret per regular 'l'espai migdia', de nou a debat / Foto: ACN

El decret per regular 'l'espai migdia', de nou a debat / Foto: ACN

Els grups municipals han tornat a escenificar unitat contra l'esborrany del decret regulador del servei de menjador que la Generalitat està endegant, en no primar en les famílies la capacitat per decidir o assumir-ne la gestió. A través d'una moció d'ICV-EUiA i la CUP-PC, original dels primers i amb esmenes d'ERC-MES, els polítics s'han aliat per instar el govern a aturar els treballs d'elaboració del decret i obrir un nou període de debat amb la comunitat educativa 'per crear consensuadament un nou marc regulador integral de l'espai del migdia'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Els partits proposants han cedit temps de la seva intervenció a la recent constituïda plataforma SOS Migdia que, coincidint amb el ple, han celebrat una xocolatada a la plaça de la Vila per donar a conèixer les seves demandes. Unes demandes que s'ha fet seves el portaveu municipal d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez.

La portaveu cupaire, Núria Gibert, ha lamentat que, amb l'acord sobre la taula, la moció no hagi estat institucional d'origen i ha remarcat que l'espai del migdia 'no pot estar subjecte a la viabilitat econòmica' amb referència a la licitació de la gestió del servei a empreses.

El PP ha subratllat 'la capacitat de les AFA per gestionar el servei' i el PSC ha volgut apuntar que l'actual esborrany 'va elaborar-se d'esquenes als partits i a la comunitat educativa'. Els republicans, partit al capdavant de la conselleria d'Ensenyament, ha subratllat la feina de la comunitat educativa a Sant Cugat i 'el model d'èxit' en la gestió de les AFA. A diferència de la coalició a Valldoreix, on va abstenir-se, ERC-MES ha reiterat el suport a la causa de les famílies, com explica la portaveu Mireia Ingla.

Un suport al qual també s'han adherit els regidors no adscrits, Dimitri Defranc i Xavier Cortés. Des de Cs s'ha volgut 'fer memòria' i recordar que és la segona vegada que el tema es debat i de nou, ha dit el portaveu, Aldo Ciprian, amb la Generalitat en un nou intent 'de buscar finançament' amb la proposta de decret regulador.

Les últimes novetats del departament
En un to més conciliador ha arribat la regidora d'Educació, Esther Salat, que ha apuntat que des de divendres existeix un nou redactat de l'esborrany del decret, que ja ha fet arribar a les famílies i que inclouria algunes de les seves demandes com apostar per la cuina pròpia. Salat ha apuntat que, en una recent visita de la Generalitat a l'escola Pins del Vallès, el govern li ha avançat que desenvoluparan 'una forma jurídica que permeti la gestió directa de les famílies'.

La regidora ha aprofitat per traslladar el missatge del departament que treballaran 'per assolir el màxim consens' i a donar-se 'el temps necessari' per assolir-lo.






Ramon Gutiérrez

La gestió en la prestació de serveis de menjador han de ser d'entitats sense ànim de lucre i amb vocació de servei públic.

Mireia Ingla

Estem davant d'un projecte que encara hem de discutir. Fins que no trobem aquest consens aquest decret no pot tirar endavant.

Esther Salat

En una visita de la Generalitat el passat dijous ens avançava que treballaran una fórmula que permetrà la gestió directa de les AFA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.