Mossos preveu per primera vegada en 10 anys tancar l'any amb menys robatoris amb força a domicilis

Aquests delictes s'han reduït gairebé un 7% fins al novembre


Temes relacionats

Reducció dels robatoris amb força a domicilis a tots els barris menys Valldoreix (22/nov/18)

Mossos i Policia Local creen un grup especial contra robatoris a Sant Cugat (18/jul/18)


  • Comparteix:

Els robatoris amb força a domicilis continuen sent una prioritat per als Mossos d'Esquadra, que esperen tancar el 2018 com el primer any en l'última dècada en què es reduirà el nombre total de robatoris. De moment, les xifres apunten a aquesta nova tendència de descens. Fins al 12 de novembre d'aquest any, s'ha reduït un 6,78% aquest tipus de delictes a Sant Cugat. Un canvi que s'ha iniciat a l'octubre.

Fins ara, i segons dades dels Mossos d'Esquadra facilitades a Cugat.cat, s'han produït al municipi 550 robatoris amb força a domicilis, front els 590 registrats en el mateix període del 2017. El cos atribueix bona part d'aquest resultats al dispositiu especial coordinat amb la Policia Local per fer front a aquest tipus de delictes.

El grup especial funciona des d'aquest any i fa especial incidència en la prevenció. Més patrullatge, més controls preventius i més presència policial són algunes de les claus que s'apunten des del cos de seguretat i que estan donant resultats. 'Confiem que encara que sigui petita hi haurTà una reducció en el nombre de robatoris i que tota aquesta feina que fem té unes conseqüències', ha afirmat a Cugat.cat el cap de la comissaria de Sant Cugat, el sotsinspector Manel Rodríguez.

Detencions
Exemple d'això és el nombre de detencions efectuades a Sant Cugat i relacionades amb els robatoris amb força a domicilis fins al 12 de novembre. Un total de 36. La xifra suposa gairebé duplicar les efectuades durant l'any passat en el mateix període: 20.

'Això és un indicador de la feina infatigable que estem fent amb la Policia Local', assegura el cap de la comissaria de Sant Cugat.




Manel Rodríguez

Fa molts anys que els robatoris amb força a domicilis incrementen exponencialment. Si esperem que la tendència sigui a la baixa, és molt possible que el 2018 sigui el primer any que es redueix en els darrers 10 o 12 anys.

Manel Rodríguez

Confiem que a finals d'any arribarem a una xifra de detencions que gairebé dupliqui les detencions de l'any passat. Això és un indicador de la feina infatigable que estem fent amb Policia Local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.