El CDR crema uns ninots de Felip VI i Franco a la plaça de l'U d'Octubre

L'entitat ha celebrat unes Falles Populars coincidint amb el 20-N


  • Comparteix:

Dos ninots que reprodueixen les figures de Felip VI i Francisco Franco han cremat aquest dimarts al vespre a la plaça de l'U d'Octubre a les Falles Populars que ha organitzat el CDR. L'acte ha estat secundat per una trentena de persones cobertes amb màscares que han protagonitzat prèviament una cercavila des de la plaça d'Octavià. Sota el lema 'No passaran! Cataluya serà la tomba del feixisme!', el comitè ha realitzat l'acte, malgrat la pluja sobtada amb pedra que ha caigut en pocs minuts. Mossos i Policia Local han efectuat una identificació.

La concentració a la plaça d'Octavià ha començat puntual. Una patrulla dels Mossos i una altra de la Policia Local s'han personat a la plaça per conèixer el motiu de la concentració, que no s'havia comunicat, i identificar-ne els organitzadors. Finalment i requerits per la Policia Local, un dels membres ha optat per identificar-se.

A continuació, s'ha desplegat la pancarta i la manifestació ha arrencat cap al carrer d'Indústria, Plana de l'Hospital i de nou Octavià, per acabar a la plaça de l'U d'octubre, on s'ha fet la crema, que no disposava de permís municipal. Una pluja amb pedregada ha sorprès els assistents, però això no ha aturat l'acte, ni tampoc les flames.

L'acte, que ha coincidit amb el 43è aniversari de la mort de Franco, ha comptat amb l'assistència de la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.